Hírek

Videópályázat indul a Város a kamerádon keresztül címmel

bpLengyel-magyar összefogással hirdettek 14 és 30 év közötti fiatalok számára videópályázatot Város a kamerádon keresztül címmel.

A Mindspace nonprofit szervezet és a lengyel Respublica közös videópályázatára olyan alkotásokat várnak, amelyek a fiatalok szemszögéből mutatják be a mai Budapestet, a lüktető, mozgó, állandóan változó várost. A maximum egyperces anyagok mobiltelefonnal is elkészíthetőek, témájukban pedig kapcsolódniuk kell a város átalakulásához, változásaihoz.

Mint írják, a háromtagú zsűri a bírálat során elsősorban nem a képi minőséget, a technikai kidolgozottságot, sokkal inkább az ötletességét, a téma minél izgalmasabb megközelítését veszi figyelembe. A budapesti zsűri tagja Dombrovszky Linda filmrendező, számos nemzetközi díj nyertese; Fatér Ambrus filmrendező, zenész; és Vida Vera, a Magyar Klipszemle szervezője, a Toldi klub és Kolorádó fesztivál társalapítója. A videókat a pályázat Instagram oldalára várják: a budapestieket a #citytransformationBudapest, a varsóiakat a #citytransformationWarsawa hashtaggel kell ellátniuk a pályázóknak. A legjobb budapesti videók készítői háromnapos varsói utat nyernek. A Mindspace 2011 decemberében alakult. Főbb tevékenységi területei a kulturális alapú városi projektek és a játékosítás. Főbb projektjei a Smart City Budapest, a Danube Flow Hív a Duna! programsorozat és a 100 szóban Budapest történetíró pályázat. A lengyel Respublica nonprofit szervezet 1989-es alapítása óta elsősorban várostervezéssel és fejlesztéssel, valamint lapkiadással foglalkozik. A projektet a Lengyel-Magyar Civil Együttműködési Program támogatja.

A nevezési határidő november 13.

Argejó Éva

Argejó Éva szociológiát és filozófiát tanult az ELTE-n, a Magyar Televízió kulturális műsorának (Múzsa) szerkesztője volt, jelenleg az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának munkatársa. Specializációja a társadalmi dráma, a sci-fi, a fantasy és a thriller.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com