Hírek

Világpremier: Fliegauf-film a Berlinálén

liliom_osveny_2Fliegauf Bence Filmalap támogatással készült Liliom ösvény című legújabb alkotását meghívta a február 11-én kezdődő berlini nemzetközi filmfesztivál.

Magyar játékfilm világpremierje gazdagítja a 66. Berlinale műsorát. Fliegauf Bence új filmje, a Liliom ösvény világpremierje a február 11-én kezdődő nagyszabású nemzetközi rendezvény Fórum programjában lesz látható, mely az avantgárd filmalkotások elsőszámú bemutatkozási platformja.

A Filmalap támogatásával készült Liliom ösvény története során „anya és fia lázasan vetik bele magukat a mesékkel és titkokkal teli mindennapokba. Az anya meséről mesére avatja be fiát a múltba. Az emlékek kísértik őket, de nem hátrálnak. Szembenéznek a démonokkal, és meglovagolják őket…” A világszerte számos rangos fesztiváldíjjal méltatott Rengeteg, Dealer, Tejút, Womb és Csak a szél című filmek forgatókönyvíró-rendezője, Fliegauf Bence legutóbbi alkotásának főszerepeiben Stefanovics Angéla és a nyolcéves Sótonyi Bálint látható.

A Duna holtágán és a budai hegyekben forgatott Liliom ösvény operatőre Lovasi Zoltán volt, akivel Fliegauf első mozifilmje, a 2003-ban készült Rengeteg óta rendszeresen együtt alkot. A Fraktál Film gyártásában készült alkotás producere Mesterházy Ernő és Mécs Mónika. A Filmalap a Liliom ösvény című film fejlesztését és gyártását 367 millió forinttal támogatta.

liliom_osveny_1

A berlini nemzetközi filmfesztivál Fórum programját február 11-21. között 46. alkalommal rendezik meg. Az innovatív, formabontó és kísérleti filmalkotásokat felvonultató Berlinale Fórumban olyan filmtörténeti jelentőségű alkotások világpremierjére került sor, mint Claude Lanzmann Shoah-ja, Tarr Béla Sátántangója, továbbá Jim Jarmusch és Aki Kaurismäki filmjei.

Fliegauf Bence Rengeteg és Dealer című filmjeivel korábban már szerepelt a Fórumban, és mindkét filmje független zsűri díjakban részesült. Bővebb információ a fesztivál honlapján olvasható.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com