Értékelés: 8/10 Így értékelünk mi »


kungfupanda3Két közepes, de szerethető kaland után öt év után tért vissza kedvenc pandánk, hogy újra megnevettessen kicsiket és nagyokat egyaránt. A Kung Fu Panda 3 az eddigi legjobb pandamozi.

Az animációs filmek gyakori hibája, hogy nem képesek minden korosztályt szórakoztatni – unatkozó szülők vagy értetlen gyerekek esnek áldozatául az ilyesfajta alkotásoknak. A King Fu Panda 3 éppen ellenkezőleg – minden korcsoportnak remek mulatság.

Miután Pó az első részben az előzetes várakozások ellenére Sárkányharcos lett, családja keresésére indult, de csak nyitott kérdéseket hagyott maga után a második kalandot követően. Harmadik visszatérését megint a család határozza meg – ezúttal végre rátalál rokonaira, és velük együtt a pandaság igazi természetére is. Aki már látott valaha pandát, tudja jól, hogy bizony a lustálkodásban a legtehetségesebbek – csakhogy erre most nincs módja Pónak, hiszen egy minden korábbinál gonoszabb ellenféllel, a szíve szerint az egész világot rabigába hajtó Kai-jal kell felvennie a küzdelmet. Persze egyedül esélye se lenne megmenteni a világot – szerencsére azonban ezúttal nemcsak a szintén veszélyben forgó Örjöngő Ötösre, de rokonaira is számíthat a harcban.

Hirdetés

Kung-Fu-Panda

A DreamWorks tudja mitől döglik a… bivaly. De míg a második részt csak az első variációjának éreztük, a harmadikra sikerült tényleg friss vért önteni a pandába. Bár a történet most is az összefogást fontosságára hívja fel a figyelmet, sikerült káprázatos látványvilággal és Pó fejlődésén keresztül egy leheletnyi spiritualitással megfejelni a kalandokat. A másvilágot egészen megkapó képekkel tálalják elénk az alkotók, szívesen elidőznénk még, hogy nézelődjön. Persze most is a humor viszi a hátán a filmet – a Kung Fu Panda 3 egyértelműen a legviccesebb a trilógiában: a poénok viszont nem harsányak, sokkal inkább szívet melengetőek – pláne, hogy elsősorban a mókás családi viszonyokat lovagolják meg. A családi jelleg jót tesz a filmnek, az üzenet pedig – még ha szájba rágós is időnként – igencsak megszívlelendő. Hétéves öcsémen tesztelve a film garantáltan jó mulatság – és legkevésbé sem csak gyerekeknek.

Adatlap

Kung Fu Panda 3
színes, magyarul beszélő, amerikai-kínai családi animációs film, 95 perc, 2016

rendező: Alessandro Carloni, Jennifer Yuh
forgatókönyvíró: Jonathan Aibel, Glenn Berger
zene: Hans Zimmer
producer: Melissa Cobb
szereplők: 
Po hangja hangja: Jack Black
Tigress hangja: Angelina Jolie
Monkey hangja: Jackie Chan
Mantis hangja: Seth Rogen
Viper hangja: Lucy Liu
Crane hangja: David Cross
Mr. Ping hangja: James Hong
Po's Father hangja: Bryan Cranston
Shifu hangja: Dustin Hoffman
, ,

Van véleményed? Oszd meg velünk!

Powered by Facebook Comments