Értékelés: 3/10 Így értékelünk mi »


86060-Az-utaskisero---Senkit-nem-hagy-kielegitetlenul-2015-kep-4Kilenc. Ennyien mentek ki Az utaskísérő – Senkit nem hagy kielégítetlenül! című rémség premier előtti vetítéséről. Irigykedtem, hogy nem lehettem közöttük.

Egész úton hazafelé azt latolgattuk, vajon miért készült el a film. Maffiapénzt kellett tisztára mosni? Egy csomó tehetségtelen embernek volt szerződése még egy filmre, akiktől, miután letudták a művet, meg akart szabadulni a stúdió? Bár a tény, hogy a főszerepet játszó Mark Feuerstein finanszírozta a filmet, ad némi magyarázatot, azt végképp nem értjük, a Cinetel miért érezte úgy, hogy be kell mutatni a hazai mozikban is ezt az idiótaságot.

Larry Melegh (Mark Feuerstein) nevével ellentétben igencsak hetero légiutaskísérő, aki, miután kiderült, hogy a társaság robot-stewardessekkel (Rebecca Romijn) akarja helyettesíteni a kollegákat, egy versenyen próbálja bizonyítani, hogy ő a legjobb. Az ügyet tovább bonyolítja, hogy az elköteleződésre képtelen férfi életében felbukkan a nő (Jayma Mays) – aki nem várt meglepetéssel szolgál neki.

Hirdetés

A film elején még az volt az érzésem, hogy egy a nyolcvanas évek vígjátékainak szánt hommage-t nézünk – hamar felmerült azonban a kétség, hogy amit látunk, nem stílusgyakorlat, hanem szimpla bénázás. A poénok elenyésző százaléka ül, a többség esetében csak feszeng a néző. Az igazi gondok ott kezdődnek, amikor a jóízlés határát nem egyszerűen átlépi a film, hanem térdig gázol a gyomorforgató gusztustalanságokba – ez volt az a pont, amikor elkezdtek kiszivárogni az emberek a nézőtérről.

Larry-Gaye_3Hogy mi menti a filmet? Semmi. A szereplők idegesítők – a leginkább maga a főszereplő –, a történet egy tákolmány, az a néhány nagyágyú pedig, aki feltűnik a színen, csak még tovább fokozza az értetlenségünket. Jason Alexander, Marcia Gay Harden és Stanley Tucci valamilyen súlyos zsarolásnak köszönhetően adhatták a nevüket az elsőfilmes Sam Friedlander munkájához. Mark Feuerstein ezt megelőzően olyan filmek mellékszerepeiben bukkant fel teljesen vállalhatóan, mint a Terítéken a nő, a Mi kell a nőnek? vagy az Egy cipőben – a főszerep azonban, amit kiosztott magának, erőteljesen megkérdőjelezi, hogy lesz-e esélye még egyszer nagyobb alakításra…

1576-Az-utaskisero---Senkit-nem-hagy-kielegitetlenul-2015-kep-6

Adatlap

Az utaskísérő – Senkit nem hagy kielégítetlenül! (Larry Gaye: Renegade Male Flight Attendant)
színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 99 perc, 2015 (16)

rendező: Sam Friedlander
forgatókönyvíró: Mike Sikowitz
operatőr: Elisha Christian
zene: Michael Cohen
producer: Mark Feuerstein, Sam Friedlander, Michael Roiff
vágó: Sam Restivo

szereplők:
Mark Feuerstein (Larry Gaye)
Rebecca Romijn (Sally)
Patrick Warburton (Bryce)
Jayma Mays (April)
Jessica Lowndes (Suzanne)
Molly Shannon (Emily McCoy)
Henry Winkler (Stanley Warner)

IMDb
Mafab

, , , , , , , , , ,

Van véleményed? Oszd meg velünk!

Powered by Facebook Comments