Értékelés: 6/10 Így értékelünk mi »


Szemfényvesztők 2 (Now You See Me 2) - Woody HarrelsonA Szemfényvesztők 2 biztos nem lesz a szemünk fénye, noha elvakítani sem fog senkit. A kissé ötlettelen folytatás látványfilmként ugyan hasonlóképp szórakoztató, mint az első rész, de sajnos hiányzik belőle az újdonság varázsa és a kiszámíthatatlanság bája, melyek elődjét igazán emlékezetessé tették.

Nem volt meglepő, mikor bebizonyosodott, hogy érkezik a 2013-as nyár egyik – sokak által kedvelt, néhányak által lenézett – újdonságának folytatása, mivel az első rész hagyott megválaszolatlan kérdéseket maga után. Félő volt – és sajnos be is bizonyosodott – azonban, hogy nem eleget. Hiába rejtély ugyanis még mindig, hogy ki a Lovasoknak nevezett bűvész-tolvaj banda irányítója, az előző epizódból átörökített, titokzatos Szem, ez még önmagában kevés ahhoz, hogy elvigyen a hátán egy egész filmet. Izzadságszagú, kidolgozatlan történeti elemekkel pótolni a keletkezett űrt pedig finoman szólva sem túl elegáns megoldás.

Hirdetés

Mert miről is van szó? A jól ismert bűvészcsapat, Atlas, Jack, Merritt és Dylan (Jesse Eisenberg, Dave Franco, Woody Harrelson és Mark Ruffalo) más-más képességekkel megáldott tagjai utolsó nagy trükkjük óta rejtőzködve élnek, ám a Szem hívása újra összerántja az új hölgytaggal, a kissé infantilis személyisége miatt szerethető Lulával (Lizzy Caplan) kiegészült bandát, hogy lerántsák a leplet egy mindenki számítógépébe behatolni és azt irányítani tudó technikai vívmány valódi mivoltáról, amiért épp emberek milliói kezdenek bolondulni.

Szemfényvesztők 2 (Now You See Me 2) - Dave Franco, Jesse Eisenberg, Lizzy Caplan, Henry Lloyd-HughesCsakhogy felültetik és elrabolják őket, így kénytelenek védekező helyzetből, egy halottnak hitt, sötét nagyúr (Daniel Radcliffe) nyomása alatt ténykedni. Ez az a pont, ahol próbálhatott volna még némi mondanivalót becsempészni filmjébe a Jon M. Chu (Step Up 3D, G.I. Joe: Megtorlás) vezette stáb, hiszen adná magát a történet mélyebb kidolgozása: a világot névtelen háttérhatalmak működtetik, amivel csak egy ilyen szilárd erkölcsi értékekkel bíró, modern Robin Hoodból az első rész óta Igazság ligájává avanzsáló csapat tudja felvenni a harcot.

Ehelyett mi van? Felszínkapargatás, látványfilm. Utóbbi nem feltétlen lenne negatívum, azért az mégis, mert nem több. Holott tényleg lehetne több. De nem úgy, hogy megduplázzák az egyik színész (Woody Harrelson) szerepét az unásig ismételt „titkolt ikertesó” kártyával, és nem is úgy, hogy feltűnően sokat szerepeltetik az első rész bűnbakként beállított ellenlábasát, a minden bűvészt leleplező Thaddeus Bradley-t (Morgan Freeman). Ennél sajnos sokkal kreatívabb Szemfényvesztők 2-t vártunk, és már előre félünk, mi sül ki a nemrég bejelentett, szintén Jon M. Chu által rendezett harmadik részből.

Adatlap

Szemfényvesztők 2 (Now You See Me 2)
színes, magyarul beszélő, amerikai akciófilm, 130 perc, 2016 (12)

rendező: Jon M. Chu
forgatókönyvíró: Pete Chiarelli, Ed Solomon
operatőr: Peter Deming
zene: Brian Tyler
producer: Bobby Cohen, Alex Kurtzman, Roberto Orci
vágó: Stan Salfas
szereplők: 
Dylan Rhodes: Mark Ruffalo
J. Daniel Atlas: Jesse Eisenberg
Merritt McKinney: Woody Harrelson
Lula: Lizzy Caplan
Walter: Daniel Radcliffe
Jack Wilder: Dave Franco
Thaddeus Bradley: Morgan Freeman
Arthur Tressler: Michael Caine
Zoey Taylor: Justine Wachsberger
Li: Jay Chou
Allen Scott-Frank: Henry Lloyd-Hughes
Natalie Austin: Sanaa Lathan
szinkronhang: 
Lula magyar hangja: Pikali Gerda
Dylan Rhodes magyar hangja: Rajkai Zoltán
J. Daniel Atlas magyar hangja: Szatory Dávid
Merritt McKinney magyar hangja: Stohl András
Jack Wilder magyar hangja: Hamvas Dániel
Walter magyar hangja: Gacsal Ádám
Thaddeus Bradley magyar hangja: Papp János

IMDb
Mafab

, , , , , , , , , , , , ,

Van véleményed? Oszd meg velünk!

Powered by Facebook Comments