Értékelés: 5/10 Így értékelünk mi »


Rossz szomszédság 2 (Bad Neighbours 2): Seth RogenKimaradt az előző hapciböfing filmedből a fingás, anyatejfejés és műpéniszharc mellől a hányás, szarás és szülésen való viccelődés? Forgasd le újra néhány apró változtatással, és dobj a cím után egy kettest!

Mert miről is szólt a két évvel ezelőtti Rossz szomszédság? Arról, hogy egy fiatal, gyerekneveléssel szó szerint küzdő házaspár viaskodik egy állandóan hangosan bulizó diákszövetséggel, akik a szomszédjukba költöztek. És hogy miről szól a második rész? Arról, hogy egy fiatal, gyerekneveléssel szó szerint küzdő házaspár viaskodik egy állandóan hangosan bulizó diákszövetséggel, akik a szomszédjukba költöztek. Ja, ez ugyanaz… Nem tudok jobbat kitalálni. Ők se tudtak.

Hirdetés

Az a legfájóbb pontja egyébként mindkét filmnek, hogy a problémák, amiket körüljárnak – vagy legalábbis a felszínüket kapargatják –, nagyon is aktuálisak és tanulságosak lennének. Már az első rész fiatalon szülővé válás, mégis laza és jó fej maradás kérdésköre is olyan volt, amiről nem készülnek tucatjával hollywoodi szuperprodukciók, és a mostani cél- és öntudatos nővé cseperedni, ezzel együtt kiállni a szexista, hímsoviniszta világ ellen témakör is fontos gondolatokat tartalmaz…hatna, ha nem káromkodnák, trágárkodnák és ocsmánykodnák szét az egészet.

Rossz szomszédság 2 (Bad Neighbours 2): Carla Gallo, Ike Barinholtz, Zac Efron, Seth Rogen, Rose ByrneDe sajnos ezt teszik – még ha talán egy leheletnyivel enyhébb módon is, mint két éve –, így az eleinte még sokkal cukibbnak tűnő, az egyetemet épphogy elkezdő diáklánykák kappa-nu névre hallgató csapata tulajdonképpen semmivel sem lesz különb az egykori, Teddy Sanders (Zac Efron) vezette delta-pszi-bétánál. Ő egyébként ebben a részben is feltűnik, hogy buliszervező tudását és diákszövetségi jártasságát latba vetve segítse hol az egyik, hol a másik felet ebben az örökösnek tűnő küzdelemben.

Hiszen a lányok – Shelbyvel (Chloë Grace Moretz), Bethszel (Kiersey Clemons) és Norával (Beanie Feldstein) az élükön – éppúgy mindent megtesznek, hogy kicsinálják a szomszédban lakó „öregeket”, Mac és Kelly Radnert (Seth Rogen és Rose Byrne), mint annak idején Teddy, Pete (Dave Franco) és Scoonie (Christopher Mintz-Plasse). A totál megalapozatlan viaskodás során aztán mindenki megvilágosodik: Teddy ráeszmél, hogy semmi máshoz nem ért, csak ehhez, így élete csődbe jutásának beismerése sem várathat sokat magára; Radnerék megsajnálják az egyetemi éveiket a lehető legjobban megélni akaró lányokat, akikben valamelyest már saját lányuk jövőjét látják; és végül a diákszövetség vezetői is rájönnek, hogyan tehetik mindkét fél számára hasznossá ottmaradásukat.

Rossz szomszédság 2 (Bad Neighbours 2): Beanie Feldstein, Chloë Grace Moretz, Kiersey ClemonsHa mindezt csak egy kicsit finomabb humorral oldották volna meg a készítők, bátran merném ajánlani a Rossz szomszédság 2-t bárkinek, aki nézne már egy jó vígjátékot a moziban. Így azonban, hogy az egész nem sokkal több egy hányás és egy nőből kilógó gyerekláb (gyk. szülés) közé beékelt, egyszer már látott káromkodáshalmaznál, úgy gondolom, Seth Rogen rajongóin és az első rész szerelmesein kívül a kutyának sem tetszhet őszintén ez az alpári obszcénkodás.

Adatlap

Rossz szomszédság 2 (Bad Neighbors 2/Neighbors 2: Sorority Rising)
színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 93 perc, 2016 (16)

rendező: Nicholas Stoller
forgatókönyvíró: Nicholas Stoller, Evan Goldberg, Brendan O'Brien, Seth Rogen
operatőr: Brandon Trost
zene: Michael Andrews
producer: Evan Goldberg, Seth Rogen, James Weaver
vágó: Zene Baker

szereplők:
Seth Rogen (Mac Radner)
Rose Byrne (Kelly Radner)
Zac Efron (Teddy Sanders)
Dave Franco (Pete)
Christopher Mintz-Plasse (Scoonie)
Lisa Kudrow (Carol Gladstone)
Chloe Grace Moretz (Shelby)
Kiersey Clemons (Beth)
Beanie Feldstein (Nora)
Selena Gomez (Madison)
Ike Barinholtz (Jimmy)
Carla Gallo (Paula)

szinkronhangok:
Anger Zsolt (Mac Radner magyar hangja)
Balsai Mónika (Kelly Radner magyar hangja)
Markovics Tamás (Teddy Sanders magyar hangja)
Hamvas Dániel (Pete magyar hangja)
Kovács Lehel (Scoonie magyar hangja)
Csifó Dorina (Shelby magyar hangja)
Lamboni Anna (Beth magyar hangja)
Gáspár Kata (Nora magyar hangja)

IMDb
Mafab

, , , , , , , , ,

Van véleményed? Oszd meg velünk!

Powered by Facebook Comments