Értékelés: 8/10 Így értékelünk mi »


Dracula (Adam Sandler), Griffin the Invisible Man (David Spade), Murray the Mummy, Frank (Kevin James), Mavis (Selena Gomez), Wayne (Steve Buscemi) and Johnny (Andy Samberg) in Columbia Pictures' HOTEL TRANSYLVANIA 2.A Hotel Transylvania folytatásától pontosan azt kapjuk, amiért az első részt is megszerettük: imádnivaló karaktereket, szuper poénokat és remek animációs élményt.

Miközben az élőszereplős filmek folytatásai gyakran erőtlenek és redundánsak, az animációs visszatérések gyakran még felül is múlják a nyitó epizódokat. A Hotel Transylvania 2. ha nem is lett jobb, de legalább annyira élvezetes, mint az első rész volt. Ez különösen annak tükrében meglepő, hogy ezúttal a forgatókönyvről Robert Smigellel közösen Adam Sandler gondoskodott. Pedig – minden látszat ellenére – Sandler mégiscsak tud valamit, mert miközben ontja magából a nem ritkán kasszát robbantó idiótaságokat, időnként egy-egy díjat is besöpör: hihetetlen, de igaz, hogy 2002-ben a Kótyagos szerelemért a legjobb rendezőnek járó díjjal tért haza Cannes-ből. Amit most láttam, megerősítette bennem, hogy akármennyire is divatos fikázni Sandlert, valami miatt mégiscsak ő Hollywood egyik legsikeresebb alkotója.

A Hotel Transylvania 2 tökéletes családi mozi, amin garantáltan jól fognak szórakozni a kicsik és a nagyok egyaránt. A történet ott folytatódik, ahol a világszerte 350 millió dollárt kaszáló előző rész véget ért: Mavis (Selena Gomez) és Jonathan (Andy Samberg) összeházasodnak, majd hamarosan megérkezik a trónörökös is, akit Mavis apja, Dracula (Adam Sandler) szinte a szülőknél is jobban vár. A kicsiről senki nem tudja, hogy ember vagy vámpír, öt éves koráig kell kijönnie az első vámpírfogának. Közeledve az ominózus dátumhoz, Dracula úgy dönt, rásegít egy kicsit a dologra, elküldi Mavist és Jonathant egy kis vakációra, és megmutat pár fogást a kicsinek.

Hirdetés

hoteltrans20002Genndy Tartakovsky, akinek a nevéhez olyan kultikus sorozatok is fűződnek, mint a Dexter laboratóriuma, a Szamuráj Jack vagy a Star Wars: A klónok háborúja, a világteremtés nagymestere. Hotel Transylvania, az előzőekhez hasonlóan komplex kis univerzum, ahol minden apró részlet a helyén van – nemcsak a karakterek, a cselekmény és a humor szintjén, de kidolgozottság tekintetében is: hogy csak egyetlen példát emeljek ki, a kis Dennis haja szinte olyan tapintható, hogy az ember legszívesebben beletúrna.

De a film legnagyobb erőssége nem is ez, hanem Dracula figurája, akit apjával, Vladdal (Mel Brooks) való konfliktusa még tovább árnyal. Dracula Adam Sandler legjobb arca, színészi kvalitásainak hiányosságait remekül ellensúlyozza az animáció. Az aktor filmjeiben szinte mindig ugyanazt a karaktert hozza, amit azonban most sok színnel volt képes gazdagítani. Már az első részben is imádtuk a figurát – rajongásunk a második kaland láttán sem fog csökkenni. Dracula a legkevésbé sem feddhetetlen: előítéletes, önfejű, sokszor csökönyös alak, akit azonban hibái még szerethetőbbé tesznek. Ő, a sok-sok megszelídült szörny és persze a filmet végigkísérő nevetés kedvéért mindenképpen érdemes hát ismét betérni a Hotel Transylvaniába.

Adatlap

Hotel Transylvania 2. – Ahol még mindig szörnyen jó (Hotel Transylvania 2)
színes, magyarul beszélő, amerikai családi animációs film, 89 perc, 2015 (6)

rendező: Genndy Tartakovsky
forgatókönyvíró: Adam Sandler, Robert Smigel
producer: Michelle Murdocca
vágó: Goekdeniz Oezcetin

szereplők:
Adam Sandler (Dracula hangja)
Selena Gomez (Mavis hangja)
Steve Buscemi (Wayne hangja)
Andy Samberg (Jonathan hangja)
Kevin James (Frankenstein hangja)
David Spade (Griffin hangja)
Fran Drescher (Eunice hangja)
Mel Brooks (Vlad hangja)
Chris Kattan (Cakie hangja)
Julia Lea Wolov (Kelsey hangja)

IMDb
MafabVan véleményed? Oszd meg velünk!

Powered by Facebook Comments