Értékelés: 3/10 Így értékelünk mi »


Setalo-agyhalottak-4Nincs rá bocsánat, hogy elkészítették a Sétáló agyhalottakat. De ez a bűn nem mérhető az ADS Service rémtettéhez, hogy rászabadította ezt a sem nem vicces, sem nem látványos horrorparódiát a magyar mozikra.

Miért van szükség VoD filmeket moziba kényszeríteni? Azt még el tudom képzelni, hogy egy megszállott zombi rajongó egy hideg téli este munka után lebutulva hajlandó megnézni ennek a tragédiának az első tíz percét – majd elkapcsolni. (Meg is teheti, a film fent van a UPC mozitárában.) Na de kifizetni a mozijegyet, és végigszenvedni 88 tökéletesen érdektelen percet?

Scott Dow rendező csapatának az volt a koncepciója, hogy meglovagolva az utóbbi évek zombidivatját, elkészítik a Zombieland, a The Walking Dead és az Eleven testek paródiáját. Egyetlen ponton hibádzik a dolog: a film egy cseppet sem vicces. Egyetlen egyszer röhögtem, de akkor már kínomban, amikor a Rick Grimes kifigurázásának szánt Lincoln Sheriff (Dave Sheridan) lelövi a saját szarát, amikor nincs víz, amivel lehúzhatná. Azt hiszem, ez volt a mélypont.

Hirdetés

Setalo-agyhalottak--91286Persze a humor hiányát is lehetett volna ellensúlyozni jó dialógokkal, látványos darálással (a low budgetnek köszönhetően a film gyakorlatilag nem mutat semmit), minimális színészi alakítással – na ezek, a poénokhoz hasonlón, még nyomokban sem találhatók meg a műben, aminél izgalmasabb, látványosabb, viccesebb filmek készülnek bármelyik filmszak stílusgyakorlat óráin is.

Jobb híján az ember próbál összeszedni minél több ismerős elemet – találni is dögivel, az alkotók járatosak a zombi világban, idézgetik is rendesen a klasszikus jeleneteket. Ha viszont egy csöppnyi tisztelet is lett volna bennünk az említek művek irányába, nem készítik el ezt a minősíthetetlen borzalmat… Egyetlen gondolat menti a menthetőt, ha valójában a Sétáló agyhalottak nem a film címét, hanem célcsoportját jelöli…

twd1_640x282

Adatlap

Sétáló agyhalottak (Walking with the Dead/Walking deceased)
színes, feliratos, amerikai vígjáték, 88 perc, 2015 (16)

rendező: Scott Dow
forgatókönyvíró: Tim Ogletree
operatőr: Shaun Hart
producer: Francis Casanova
vágó: Jordan Harris, Brett Houston

szereplők:
Dave Sheridan (Lincoln seriff)
Tim Ogletree (Green Bay)
Joey Oglesby (Chicago)
Troy Ogletree (Romeo)
Sophia Taylor Ali (Brooklyn)
Danielle Garcia (Harlem)
Mason Dakota Galyon (Chris)

IMDb
Mafab

, , , ,

Van véleményed? Oszd meg velünk!

Powered by Facebook Comments