, , + 2 címke

A fenti alcím majdnem teljesen helytálló. Kedvenc Twilight hőseink különleges esetében talán pontosabb lenne a következőképpen: boldogan éltek, míg meg nem szűntek létezni.

Stephanie Meyer világhírű Twilight saga-jának befejező kötete, a röpke 760 oldalas Hajnalhasadás ugyanis valami ilyesmi végkifejlethez jut el, természetesen ismét rengeteg bonyodalmon és veszélyen keresztül.

A történet felépítése hasonló az eddigiekhez, Bella és Edward békésen éli szerelmes mindennapjait, mígnem beüt a krach és egy csapásra minden felfordul körülöttük, ráadásul az életük is menetrendszerűen veszélybe kerül. A csavar annyi, hogy immáron kétszer aggódhatunk a balszerencsét mágnesként vonzó Belláért és a Cullen klánért. Bizony ám, sok az a 800 oldal, valamivel fent kell tartani az érdeklődést. Erre szolgál az az okos újítás is, hogy ezúttal Jacob fejével egyaránt gondolkodhatunk, ugyanis bő 220 oldalon keresztül ő veszi át a mesélő szerepét Bella helyett. Remek ötlet, rengeteg humorral fűszerezi az írást, valamint nem utolsó sorban, változatosságot hoz a megszokott történetvezetésbe.

Mint minden sorozatnál, itt is elengedhetetlen a befejezéshez a nagy bumm, mely még egyszer utoljára pattanásig feszíti a rajongók idegeit. Meyer kiválóan megoldotta a kérdést, nagyszabású támadást szerkesztett meg Cullenék ellen, melyhez hasonló mértékű ellenállást koreografált a jók oldalára. Számos, eddig nem ismert új karakterrel bővítette a vámpírok világát, az előző részekhez képest még szélesebbre tárva annak kapuit. Újabb háttértörténetek szövődnek az eddig ismert Twilight-szövet szálai közé, próbára téve eddigi figyelmünket és nem utolsó sorban, névmemóriánkat.

Hirdetés

Stephanie Meyer négy részes sorozatát az egész világon ismerik és szeretik, rajongók milliói olvassák. Ehhez igazán méltó befejezést alkotott, melyben kikerekedik, teljessé válik a Twilight varázslattal teli világa.

Stephanie Meyer: Hajnalhasadás
Könyvmolyképző Kiadó, 2010.

, , , ,

Van véleményed? Oszd meg velünk!

Powered by Facebook Comments