game-of-thrones-musical-sketch-red-nose-dayRamin Djawadi zeneszerző különösen emlékezeteset alkotott a Trónok harca főcímzenéje megalkotásakor, dallamát azok is ismerik, akik egyetlen percet sem láttak a sorozatból. A népszerűsítésben nagy szerepet játszottak a rajongók, akik extrémebbnél extrémebb adaptációkkal szolgáltak maguk is – ezekből szemezgettünk most.

Érdemes végighallgatni Ramin Djawadi teljes filmzenéjét is, kellemes, esős novemberi délutánokhoz tökéletesen illeszkedő dallamok. Ha valaki azonban inkább zenei gegekre vágyik, az alábbi darabokat ajánljuk figyelmébe.

Számos egyhangszeres feldolgozást találni a Youtube mélyén, zongorával vagy akusztikus gitárral sem rossz, de azt hiszem, mindent visz a tablás verzió.

Hirdetés

Csak úgy dagad a magyar kebel, hogy a Pannonia Allstars Ska Orchestra jóvoltából ska verziója is született a főcímzenének.

Szerencsére a country szerelmesei sem maradnak muzsika nélkül.

Természetesen a keményebb zenék rajongói is megkapják a magukét Srod Almenarától.

Olvass a Trónok harca filmzenéjéről is!

Hogy ne csak a rockerek legyenek boldogok, íme egy full house változat – nem kisebb sztártól, mint Armin Van Buurentől.

Személyes kedvencem az improvizációkkal és lágy futamokkal tűzdelt jazz verzió a Postmodern Jukebox előadásában.

De ki a fene mondta, hogy szükség van ehhez hangszerekre?

Válogatásunk végére egy kakukktojás, amit viszont minden Trónok harca rajongónak látnia kell: bizonyítandó, hogy a fentiek mennyire inspiratívak, a Coldplay énekese, Chris Martin úgy döntött, ideje végre musicalt csinálni a sorozatból – szerencsére nyitott kapukat döngetett, amikor ötletével megkereste a sorozat szereplőgárdáját, akik örömmel vennének részt a (természetesen abszolút nem komoly) projektben (a fenti képen).

Az HBO saját gyártású sorozatának 6. évada 2016. április 25-től lesz látható. Az első rész regisztráció nélkül megtekinthető az HBO GO-n.

, , , , , , ,

Van véleményed? Oszd meg velünk!

Powered by Facebook Comments