Bence Péter zongoristaJó ideje egy magyar zongorista fiútól, Péter Bencétől hangos az internet, mert nem csak zeneileg van a topon, hanem – és minket inkább ez érdekel – vizuálisan is magával ragad.

Michael Jackson Bad című számának feldolgozása jár körbe többszázezer példányban, ami tényleg eszméletlen, a srác ujjai zongorázásra lettek teremtve, annyira gumiból vannak és olyan gyorsak – három és fél évvel ezelőtt bekerült a Guinness rekordok könyvébe, miután egy perc alatt 765-ször ütötte le a billentyűt. Eddig a bulvár.

Hirdetés

De most nézzük meg vizuálisan! A Bad nem egy nagy szám: fekete zongora, fekete ing, zöld háttér, bevilágítás, imbolygó kamera; kétségtelen, itt a hangzás adja a legnagyobb élményt. Más videóiban azonban szemmel láthatóan koncepció a képi megjelenés is, sőt, néhol történet is jár a képek és főleg a zongora hangzása mellé.

Pianist | Film/TV Composer | Songwriter | Music Producer – ezt írja a saját LinkedIn profiljában a Bostonban élő magyar zongorista. Nem lepődnénk meg, ha hamarosan valamilyen filmes produkcióban találkoznánk a nevével. Az ő brandje mindenképpen össze tud fonódni a magas színvonalú vizualitással is.

Az alábbi videó nemcsak a látvány, hanem a crossover miatt is könnyen figyelemfelkeltő lett: itt éppen Bach és a barokk zene találkozik a Justin Timberlake-féle popkultúrával.

Kép forrása: bencepeter.com

, , ,

Van véleményed? Oszd meg velünk!

Powered by Facebook Comments