De nem ám úgy, mint egy finom franciakrémes esetében – sokkal inkább egy isler vékony lekváros rétegéről beszélünk. És noha az isler is jöhet bármikor, ha nem arra számítunk, csalódást is jelenthet. Ahogy tette ezt Penny Lane Ez őrület! című animált betétekkel tarkított dokumentumfilmje is. A mű önmagában nagyon jó és eszméletlen érdekes, sajnos azonban mindössze arra képes az animáció terén, hogy ismét rávilágítson, milyen hasznos is tud lenni ezen mozgóképes forma.
Tovább

A Grimm-mesék nehéz téma. Időről időre fellángolnak a viták, hogy valók-e a gyerekeknek, hogy szabad-e őket átírni, finomítani, hogy ártanak vagy használnak-e nekik például a Walt Disney-féle feldolgozások. Pedig a lényeg egyszerű: félreértés azt gondolni, hogy attól, hogy valami „mese”, csak gyerekeknek való.

Tovább

A csehszlovák mesefilm-sorozatok méltán voltak a kedvencek között gyerekkorunkban. Sőt, manapság is divatosak. A Kisvakond, a Rumcájsz na meg persze a Bob és Bobek után ott volt (és van) a sorban a Kétbalkezesek (eredeti címén Pat és Mat), a két sapkás ezermester is.

Tovább