Stephanie Meyer: A vegyész

A Twilight-saga írója, Stephanie Meyer új könyvvel rukkolt elő. A vegyész címétől nem kell megijedni, a kémia csak messziről, alibiből szerepel a regényben, de alapjában véve egy „kém”regényről van szó. Sőt, valójában nem is az: ugyan szerepelnek benne ügynökök meg mindenféle titkos ügynökségek és küldetések, de alapvetően egy romantikus regény.

Tovább

Minden, ami Woody Allen

Vajon kell-e megismertetni Woody Allent bárkivel? Szüksége van-e ismeretterjesztő kiadványra a világ talán legismertebb rendezőjének? Ezekkel a gondolatokkal vettem kezembe először a könyvet, aztán belelapozva arra jöttem rá, tulajdonképpen mindegy is. Elég, ha élvezzük, ami benne van. Én pont így vagyok a rendezővel is. Minden, ami Woody Allen.

Tovább

Mielőtt szerencsénk lenne újra visszatérni Twin Peaks otthonosan misztikus világába, a sorozat egyik alkotója, Mark Frost a cselekmény háttértörténete felfedésének ígéretével jelentkezett, ezúttal könyv formájában. Gondolhatnánk, hogy a Twin Peaks titkos történetében majd átvezetést kapunk az új évadhoz, ezzel szemben azon kell törjük a fejünket, hogy mi értelme volt egyáltalán megjelentetni ezt az egészet. És ezután már azon is izgulhatunk, hogy nem ilyen lesz-e a jövőre érkező sorozat is.

Tovább