Szakadatlanul esik odakint, de ez se tud visszatartani. A kocsi begördül a ház elé, a sofőr lassan vezet végig a fénylő városon, hogy aztán a Gatsby rezidencia előtt kitegyen. Öltönybe öltözött urak tartják az ernyőket a tollas fejdíszt viselő hölgyek feje fölé – nem, nem a filmvásznon láttam mindezt, most szombaton esett meg velem, itt, Budapesten.

Tovább

Bizony, ez 1996-ban történt, ősszel. Gyanútlanul ment be reggel az ABC-be a város legundokabb pénztárosa, hogy ma is megkeserítse a helyiek életét, gyanútlanul tette ki a lapokat a pultra a csacsogós újságos. Gyanútlanul nyöszörögtek a náthás kisgyerekek az orvosi rendelő várójában, és gyanútlanul gyújtottak még egy cigire a téren bandázó huligánok. Én sejtettem már valamit, amikor a matiné tömbömről leszakítottam egy cédulát és jegyet vettem a Hunyadi moziban, de arról fogalmam sem volt, hogy a földönkívüliek egyszer és mindenkorra megváltoztatják az életem.

 

Tovább

„Ezt mégis hogy gondolták?” „Ne már, ilyen tényleg nincs!” „Elmehetnek a…” – visszafogott variációk különböző érzelemkitörésekre, amit a Trónok harca egyes részei hoztak ki a nézőkből. A héten induló hatodik évad kapcsán összeszedtük azokat a pillanatokat, amelyek minket a legjobban kiakasztottak az elmúlt öt évből. Vigyázat, a cikk a sorozat legdurvább fordulatait tartalmazza! (SPOILERVESZÉLY!)

Tovább