crisis_in_six_scenes_woody_allen_barber

Az Amazon általában úgy működik, hogy a bizonyos időközönként piacra dobott első részek alapján azokból készítenek sorozatot, amelyeknek a legjobb a nézői visszajelzése. Tiszta sor, ehhez nem kell atomtudósnak  lenni, mint ahogy azt sem nehéz kitalálni, miért tettek kivételt Woody Allennel. A végeredmény tükrében viszont az a biztos tipp, hogy ebből nem fognak rendszert csinálni. Tovább

chef table

A Netflix immáron 3. évadát élő sorozata, a Chef’s Table minden túlzás nélkül az elmúlt évek egyik legjobb és legkülönlegesebb projektje, a maga nemében pedig egyszerűen páratlan. Úgy mutat be top éttermeket és Michelin-csillagok övezte művészeket (a sima szakács és chef kifejezés itt már jócskán kevés), hogy közben kivételes rendezői, operatőri és zenei kísérettel rávilágít a gasztronómia lényegére: a legértékesebb hozzávaló maga az ember.
Tovább

silicon_valley

Az utóbbi évtizedben felemelkedő Szilícium-völgyről mint a világmegváltó terveket dédelgető tech startupok melegágyáról  ezidáig nem sok film vagy sorozat készült, így a Hivatali patkányok című kultfilmet rendező Mike Judge szériájának abszolút helye van a többnyire ismétlődő témákat feldolgozó sorozatok aktuális dömpingjében. Az HBO garantálja a minőséget, az alkotók az ütős forgatókönyvet, a többnyire standup comedy műfajából érkező színészek pedig a humoros karaktereket. Mindezek ellenére van egy kissé zavaró elem a sorozatban.

Tovább

guillotin

Az idén 45 éve annak, hogy a Columbo című sorozat hivatalosan is elsőnek számító epizódját levetítették. 5 éve pedig annak, hogy a mindenki kedvenc hadnagyát megformáló Peter Falk itt hagyott minket. A színész és a sorozat tiszteletére készült kétrészes cikkünk első fele a Columbo sikerét kutatta, most pedig lássunk egy listát arról, melyek voltak a 10 évad legemlékezetesebb és legrafináltabb gyilkosságai.
Tovább