guillotin

Az idén 45 éve annak, hogy a Columbo című sorozat hivatalosan is elsőnek számító epizódját levetítették. 5 éve pedig annak, hogy a mindenki kedvenc hadnagyát megformáló Peter Falk itt hagyott minket. A színész és a sorozat tiszteletére készült kétrészes cikkünk első fele a Columbo sikerét kutatta, most pedig lássunk egy listát arról, melyek voltak a 10 évad legemlékezetesebb és legrafináltabb gyilkosságai.
Tovább

peter-falk

Idén ősszel 45 éve annak, hogy a Columbo című filmsorozat – ahogy azt megannyiszor hallhattuk a kezdő képsorok alatt – első részét levetítették. A végtelenül szerethető és emberi nyomozó pedig mind a mai napig rendszeres látogatója a hazai tévécsatornáknak, a mi legnagyobb örömünkre. De mi is a hatalmas siker titka? Mi az, amiért egy-egy, akár 40 évvel ezelőtti rész is leülteti az embert a képernyő elé és tizedszerre is élvezetet nyújt a maga 90 körüli percével? Kétrészes cikkünkben ennek utána járva, illetve egy legeredetibb gyilkosságok toplistával ünnepeljük a sorozatot és az idén 5 éve elhunyt Peter Falkot.
Tovább

nytimes arts event 080111

Az örökifjú színészóriás, Robert Redford augusztus 18-án ünnepli 80. születésnapját. A héten kerül moziba legújabb filmje, az Elliott, a sárkány, de a kerek évfordulóra igazi csemegével készül a Paramount Channel is: a színész legjobb filmjeivel tisztelegnek az ünnepelt előtt. Kedvcsinálóként íme, néhány izgalmas információ a színész életéről és a tematikus napon látható filmekről. Tovább