The Wire

Egy közepesen izgalmas sorozat egy évtizeddel ezelőtt úgy kitágította a szériák korlátait, mint előtte kevesen. A Drót talán azért nem lehet a világ legjobb sorozata – bármennyien is állítják ezt, lásd: TIME, Chicago Tribune –, mert a nézőjétől intelligenciát, tájékozottságot, nyitottságot és empátiát vár el. Cikksorozatunkat egy spoilermentes írással kezdjük.

Tovább

Utópia sorozat

 Sorozatokat nézni ma már nem a nyugdíjasok vagy a geekek kiváltsága – mindenki néz valamit, mindenkinek van kedvence, és simán előkerül a téma egy-egy sörözés közben. Mivel a kereslet nőtt, nyilván a kínálat is. Elképesztő mennyiségű, különböző stílusú, műfajú, témájú sorozatokkal rukkolnak elő a tévécsatornák minden évben. De csak nagyon kevés van ezek közül, ami újítani tud valamiben.

Tovább

fekete vitorlak

A Paramount Channel műsorán futó Fekete vitorlák felrázta az állóvizet a kalózok körül. A széria úgy mutatja be őket, ahogy eddig még senki. Mindezeket történelmi alapokra helyezve, a valós figurákat fiktív szálakkal keverve. A fogadtatás az alkotókat igazolta. Jelenleg már a harmadik évadon dolgoznak a tengeren túl, idehaza pedig az első két évad kerül a nézők elé ebben az évben.   Tovább