Műfaji adaptációkkal zárul a Filmtekercs Filmklub 2. évada

A Filmtekercs Filmklub 2. évada műfaji adaptációkkal zárul: október 26-án az Az, november 9-én a Logan Noir,, november 30-án pedig Az üldözött lesz műsoron.

A Filmtekercs Filmklub 2. évadának központi témája a könyv és a film viszonya, az adaptáció. A KockaCsoki kávézóban tavaly szeptember 30-án indult vetítéssorozat minden hónap utolsó hétfő estéjén várja az olvasókat és minden filmkedvelőt.

Az idei filmklub két nagy egységre osztható: az első felében általánosságban volt szó az adaptációról, a rendezvénysorozat a történetmesélés különböző aspektusait járta körbe az újság szerkesztőivel és meghívott vendégekkel. A 2020-as folytatásban a szervezők már különálló műfaji adaptációkat vizsgálnak, és közös filmnézés után beszélik meg a rájuk vonatkozó legfontosabb és legérdekesebb dolgokat szakértők segítségével.

Az üldözött

A kényszerű szünetet követően a filmklub Stephen King horroradaptációval kezdődik: október 26-án egy, az Azzal nyitunk. Ezt követi november 9-én a képregény alkalom: James Mangold Logan című filmjét egy speciális fekete-fehér verzióban nézhetik meg a látogatók. A sorozat, majd november 30-án egy John Le Carré kémtörténettel zárul Az üldözött formájában.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük