Szeptember 30-án indul a Filmtekercs Filmklub 2. évada

Új helyszínen és új témákkal vár mindenkit a Filmtekercs Filmklub. A 2. évad központi témája a könyv és a film viszonya, az adaptáció. Szeptember 30-án indulunk a KockaCsoki kávézóban.

A tavalyi debütálás után idén is havonta közös mozizásra invitál mindenkit a Filmtekercs.hu szerkesztősége. A szeptember 30-án kezdődő program minden hónap utolsó hétfő estéjén várja az olvasókat és minden filmkedvelőt.

Az idei filmklub két nagy egységre osztható: az első felében általánosságban beszélünk az adaptációról, a történetmesélés különböző aspektusait járjuk körbe az újság szerkesztőivel és meghívott vendégekkel. A 2020-ban esedékes folytatásban pedig különálló műfaji adaptációkat vizsgálunk meg, és közös filmnézés után beszéljük meg a rájuk vonatkozó legfontosabb és legérdekesebb dolgokat szakértőink segítségével.

A filmklub idei programját nemrég nyilvánosságra hoztuk a filmklub.filmtekercs.hu weboldalon.

Szeptember 30-án, hétfőn 19:00 órakor az HBO nagysikerű filmjével, A történettel nyitunk. A vetítés után Konstrukció/Rekonstrukció – az emlékezet szubjektivitása címmel tartunk beszélgetést Szegő János kulturális újságíróval, a Magvető kiadó munkatársával. Október 28-án Mészáros Márta Aurora Borealis című filmjét vetítjük, vendégünk pedig Pataki Éva, a film forgatókönyvírója lesz. Az őszt november 25-én zárjuk a gyerekeknek szóló adaptációk témájával. A Nyúl Péter című film után Csenki Laura gyermekpszichológus a vendégünk.

Aurora Borealis: Északi fény – Kép: Vertigo Media
Aurora Borealis: Északi fény – Kép: Vertigo Media

A filmklub helyszíne idén a Keleti pályaudvar mellett található KockaCsoki Kávézó. A megváltozott munkaképességű munkavállalókkal is dolgozó, „autizmusbarát” kávézó és csokimanufaktúra jó ügyet szolgál, szeretnénk hát mi is ily módon csatlakozni küldetésükhöz.

A Filmtekercs.hu tavaly ősszel kezdte meg filmklub tevékenységét. Az 1. évad témája a gyermeki szemszög volt. A 2018/19-es évadban hét nagyjátékfilm és egy kisfilmblokk alkotta a programot.

Minden további információ a filmklub weboldalán és a Filmtekercs.hu Facebook-oldalán olvasható.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük