Fesztivál Fókuszban

Lesz ARTplacc Tihanyban idén is

A kortárs képzőművészet mellett idén több más művészeti ág – a video, a zene, az irodalom, a graffiti és a film – is megjelenik az ARTplacc Kortárs Művészeti Fesztiválon, amelyet augusztus 11. és 20. között rendeznek meg Tihanyban.

Az ARTplacc tavaly nyáron indult, és nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy a szélesebb közönségnek, olykor talán szokatlan módon és a hagyományostól eltérő körülmények között mutassa be a kortárs művészetet. A fesztivál szeretne kihagyhatatlanná válni mindazok számára, akik csak kicsit is elkötelezettek a kultúra, azon belül is hangsúlyozottan a képzőművészet és más társművészetek vagy éppen a gasztrokultúra iránt – fejtette ki Gyimesi Kinga sajtófőnök.
Közlése szerint 2012-re nemcsak a szervezők és a támogatók köre, hanem a programok is bővültek, a kortárs képzőművészet mellett már más kortárs művészeti ágak is megjelennek az idei kínálatban: a videoművészet, a zene, az irodalom, a graffiti és a film is.

Az augusztus 11. és 20. között Tihany több helyszínén párhuzamosan futó fesztivál alapját az élvonalbeli kortárs képzőművészeti galériák közös kiállítása és egyben vására adja. A másik helyszín Tihany frissen átadott főtere, ahol a Magtár árnyékában hűsölve kortárs irodalmi felolvasásokon és beszélgetéseken vehetnek részt a felnőttek, diafilmek nézésével kapcsolódhatnak ki a gyermekek, míg az előadóteremben európai művészfilmek vetítésére ülhetnek be az érdeklődők esténként. A kikötő közelében – a hely szelleméhez hűen – óceánjáró konténerekből álló Kikötőplacc épül, amely az igazán progresszív képzőművészeti és zenei programok helyszíne lesz. A programok minden helyszínen ingyenesek.

Az ARTplacc Kortárs Művészeti Fesztivál szervezői a következő években szeretnék bővíteni a résztvevők körét a kelet-közép-európai országokból érkező társintézmények bevonásával.

MTI

MTI

Szólj hozzá!

Click here to post a comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

FM ‘tekercs Podcast

 

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..