Filmszakadás

Joel és Ethan Coen

coen-brothersHamarosan részletes cikkel jelentkezünk, addig is néhány érdekes információ.

 

Ezt tudtad-e?

  • A két testvér olyan elválaszthatatlanul együtt dolgozik, hogy a „kétfejű rendező” gúnynevet is rájuk aggatták már.
  • Joel gyerekkorában fűnyírással gyűjtött pénzt egy Super 8-as megvételére.
  • Hat szereplőjüket jelölték Oscar-díjra: Michael Lerner, Frances McDormand, William H. Macy, Javier Bardem, Jeff Bridges, és Hailee Steinfeld.
  • Joel és Frances McDormand 1984 óta házasok. Ethan Tricia Cooke vágót vette feleségül 1990-ben. Mind a két feleség rendszeresen dolgozik a rendezőkkel.
  • Joel filmes végzettséggel rendelkezik, Ethan viszont filozófiát hallgatott, diplomamunkáját Wittgensteinről írta.

 

Avatar

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya