Filmszemle Hírek

Magyar avantgárd filmek Limában

regeszetA Limában megrendezett, függetlenfilmekre specializálódott filmfesztivál, a Lima Independiente két magyar kísérleti filmet fog műsorára tűzni június 14-23. között. 

A világ rövidfilmes termését bemutató versenyprogrammal párhuzamos szekcióban vetítik a Gruppo Tökmag művészduó (Tábori András és Kovács Budha Tamás) Kárpáti György Mór társrendezésével készített Nagyvárosi régészet illetve Lichter Péter Look Inside The Ghost Machine című munkáját.

A Nagyvárosi régészet című kísérleti dokumentumfilm a mindennapi városi környezet megrongált, átalakult részleteit mutatja be tudományosan tárgyilagos stílusban. A Look Inside The Ghost Machine című montázsfilm super 8-as celluloid szalagok roncsolásával és animálásával készült.  Lichter Péter filmjét korábban a Rotterdami és a New York-i Tribeca filmfesztiválon vetítették.

Idén a Lima Independiente zsűrijének elnöke az Arany Pálma-díjas thai filmrendező, Apichatpong Weerasethakul lesz.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs főszerkesztője és egyik alapítója. Geográfusként végzett, majd szabadúszóként írt. Miközben filmes diplomáján is dolgozik, saját PR ügynökségét építi. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek. kataorsolya@filmtekercs.hu

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya