Nincs kategorizálva

Oscar-esélyes trailerek

oscars_2013Közeleg az Oscar-díjátadó, egyre fogy az időnk, hogy minden elmaradásunkat bepótoljuk. Idén ugyanis több, mint 40 film tett szert legalább egy jelölésre. Hogy megkönnyítsük a dolgotokat, íme egy „kis” trailer-válogatás, a legjobb film kategória esélyesei, ez alapján talán könnyebb lesz a ma esti filmet kiválasztani.

Lincoln

Tizenkét jelölésével egyértelműen a legnagyobb eséllyel száll harcba a szobrocskákért. Bár a BAFTA díjaknál is tíz kategóriában indult, ott mindössze a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat vihette haza Daniel Day-Lewis.

Pi élete

Szorosan Spielberg filmje után jön Ang Lee új remekműve. A Pi élete alkotógárdája tizenegy alkalommal izgulhat a vasárnapi gála során.

A nyomorultak

Musicalrajongóknak kötelező, a klasszikusok újra- és újradaptálásától tartó nézőknek ingoványosabb terep A nyomorultak, de összességében érthető módon nevezték nyolc díjra is.

Napos oldal

Igazán “őrületes” kis film ez. Vidám, kedves, bolondos, persze ízig-vérig hollywoodi, de nem is várunk mást tőle. Mint ahogy azt a nyolc jelölés is bizonyítja.

http://youtu.be/2PYApb3YdBU

Az Argo-akció

A politikai téma és Ben Affleck garancia arra, hogy egy filmet Oscarra jelöljenek, ráadásul rögtön hét szoborért szállhat ringbe.

A messzi dél vadjai

Íme a bizonyíték, hogy elsőfilmes stáb is berobbanhat az Oscar-esélyesek közé. Ráadásul Quevenzhané Wallis biztosan fel fog még bukkanni a vásznon.

http://youtu.be/m9pI1jeOAIw

Zero Dark Thirty — A bin Láden-hajsza

Kathryn Bigelow a Bombák földjénnel a legjobb rendező kategória első női győztese lett. Ki tudja, lehet, hogy még rá is dupláz a dologra, de ha ez nem is sikerülne, további négy szobor még ehhez a stábhoz kerülhet.

http://youtu.be/CRam9e3E2H0

Django elszabadul

Lehet azon vitatkozni, hogy vajon túlértékelik-e Tarantinót, de ez a film szerintünk is tényleg zseniális lett. Nem hiába kezdenek el valakit felettébb értékelni.

Szerelem

Akárcsak az imént, itt is elmondható, hogy ez a rendező tud. Csak Haneke kissé nehezebben emészthető, komolyabb hangvételű, de ha valaki ráérez, annak igazán szíve csücske lesz.

 

Nardai Dorina

Nardai Dorina a ZSKF szabad bölcsészet, majd az ELTE BTK filmtudomány szakán diplomázott. 2011 óta a Filmtekercs szerkesztőségének tagja. Specializációja a gender témák, a dráma, a krimi, a thriller, valamint a spanyol, francia, német és távol-keleti film.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com