Fókuszban Hírek

A filmesek is segítenek az árvízi védekezésben

arviz-760x570
Fotó: www.444.hu

Tekintettel a rendkívüli árvízi helyzetre, egy magyar mozifilm-forgalmazó társaság, a PARLUX Entertainment is ki kívánja venni a részét – a maga eszközeivel – az árvíz elleni védekezésből, valamint a későbbi helyreállításból.

Ennek érdekében úgy döntöttek, hogy a mozijegyek árából a forgalmazót illető részről az e hétvégi bevételek tekintetében lemondanak az árvízi kárelhárítás javára, és azt eljuttatják a Baptista Szeretetszolgálat, a Katolikus Karitász, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a Magyar Vöröskereszt, valamint a Belügyminisztérium és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által tegnap életre hívott Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács számlaszámára.

„A soha nem látott áradás kapcsán mindenkinek ott kell segítenie, ahol tud. Van, aki homokzsákot tölt és pakol, van, aki másképp segít. Mi 100%-ban magyar tulajdonban lévő vállalkozásként úgy gondoltuk, hogy ezzel a szerény felajánlással tudunk a legegyszerűbben és egyben leghatékonyabban hozzájárulni a kármegelőzéshez és majdani -elhárításhoz – fogalmazott a PARLUX Entertainment alapító tulajdonosa, Gulyás Balázs. „Arra kérjük a többi filmest és persze minden jószándékú embert, hogy ha csak kevéssel is, de támogassa a tegnap életre hívott 11711711-22222222-es banki számlaszámon a közös célt.”

A PARLUX Entertainment a crossover mozi hazai „nagykövete”, olyan filmeket mutatott be többek között mint a Dredd, az Úton vagy a Warrior – A végső menet. Jelenleg két filmjük fut a hazai mozikban, a Tad Jones csudálatos kalandjai című 3D-s animáció, valamint a Juliette Binoche főszereplésével készült romantikus dráma, a Nyitott szívvel. Következő premierjük június 27-én a gyerekkatonák életét bemutató, Oscar®-díjra jelölt A háború sámánja.

Pásztor Balázs

Pásztor Balázs

Pásztor Balázs újságíró, szerkesztő, tanár, édesapa. A kamera túloldalán is előfordul – ismeretterjesztő és dokumentumfilmek készítésébe kóstolt bele. Az okos és többrétegű filmeket kedveli, de a humor is fontos számára – a filmekben és az életben is.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..