Fókuszban

Az elmúlt időszak jegyeladási visszaesését behozzák az e heti premierek

A Box office jegyeladási statisztikái szerint a Prometheus 21,4 millió dolláros bevételével pénteken még vezetett, de a hétvégét a Madagaszkár 3 nyeri.

A 145 millió dolláros költségvetésű Madagaszkár 3 az amerikai mozikban nézettségében leelőzte a Prometheust, azaz 70 millió dolláros bevétellel zárt. Mindkét film erősen nyitott a mozivásznon, sikerüknek persze megágyazott a múlt héten bemutatott Hófehér és a vadász című film kimagasló nézettsége.

A Prometheus péntek éjjel 21,4 millió dolláros bevételre tett szert. A 138 millió dolláros költségvetésű film ugyan 56 milliót hoz vissza a hét zárultával, ám mivel hétvégén népszerűbbek a családi filmek, mégsem ő a listavezető. A Madagaszkár 3 a bemutatója napján 20,5 millió dollárt kaszált, 16 százalékkal túlszárnyalva a Madagaszkár 2 akkori statisztikáit.

A múlt heti győztes, a Hófehér és a vadász evvel a harmadik helyre esett vissza, így 7,5 milliós bevétellel zárja a hétvégét, 63 százalékkal alulmúlva az előzőt. A film a bemutatatója utáni második héten ugyan visszaesett, de stabilizálódhat, ha nézettsége csupán 55 százalékosra mérséklődik a múlt hetihez képest. A film a két hét alatt összesen 101 millió dolláros bevételt hozott, ami bőven sikeresnek mondható az elmúlt hetek jegyeladási kimutatásaihoz mérten.

A Man In Black 3 és a Bosszúállók is bejutottak a TOP 5-be – Az MIB 2 milliós, a Bosszúállók pedig 3,3 millós jegyeladással.

Avatar

Vághy Anna

Az ELTE film és magyar szakos hallgatója voltam, így az égvilágon semmi különös nincs abban, hogy imádok írni és filmeket nézni. Abban sincs, hogy hatalmas lelkesedéssel gyártok elméleteket (apró és egészen lehetetlen összefüggésekből is), abban inkább, hogy csak ritkán állják meg a helyüket, de kellő türelemmel és humorérzékkel talán szórakoztatóak, olvasója válogatja.

Filmek: Rendezőóriások, műfajiság és szerzőiség határai és leginkább e határok feszegetői izgatnak hosszan és töretlen szenvedéllyel – Kubrick, Tarantino, Coppola és leánya, Lynch, Lars von Trier, Cronenberg, Tarkovszkij, Terry Gilliam, Gondry, Nolan, Wes Anderson és Woody Allen (de az szerelem!).

Add Comment

Click here to post a comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..