Fókuszban

Café Budapest – Animációk a Műcsarnok épületén

Animációk keltik életre a Műcsarnok 1000 négyzetméteres homlokzatát szombaton este 7 órától néhány órán át a Paint Up! épületfestő verseny döntősei jóvoltából, a Café Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál kiemelt eseményeként.

Az épületvetítés műfaját népszerűsítő versenyt idén harmadik alkalommal hirdette meg a Visualpower Kft. A pályázatot animáció- és mozgóképkészítőknek írták ki, és a nyílt versenybe az architekturális vetítés, más néven buildingmapping műfajában készült három perces, zenei aláfestéssel ellátott filmekkel lehetett nevezni. Az „épületmozgató” animációkat ez alkalommal a Műcsarnok homlokzatára kellett megálmodniuk az alkotóknak.

Az október 6-i döntőn az előzsűrizés során kiválasztott 12 legjobb pályaművet, továbbá a műfaj nemzetközi hírű képviselője, Bordos László Zsolt és alkotótársai által kifejezetten erre az alkalomra készített háromdimenziós videomapping filmet és az ehhez kapcsolódó interaktív vetítést tekinthetik meg az érdeklődők.

A különleges élményt ígérő rendezvényen a monumentális képsorok virtuálisan feldarabolják, megtáncoltatják vagy éppen mesebeli erdővé varázsolják majd a múzeum homlokzatát – ígérik közleményükben a szervezők.

A külföldön is kuriózumnak számító Paint Up! versennyel először 2010-ben találkozhatott a magyar közönség. Azóta évente egyszer kerül sor a vetélkedésre, amelyre idén több külföldi pályamunka is érkezett, és egy török, egy olasz, valamint egy brazil-dubaji alkotás be is került a döntőbe.

Azok az érdeklődők, akik személyesen nem tudnak részt venni az eseményen, élő közvetítést láthatnak a Paint Up! oldalon és a Ustreamen.

Avatar

sergoandras

Szólj hozzá!

Click here to post a comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..