Fókuszban Hírek

Colin Farrell most már bármelyik nap homárrá változhat

thelobster

Colin Farrell-elnek sürgősen párt kell találnia, különben állattá változtatják. Kijött a remek The Lobster első előzetese. 

A The Lobster (A homár) az utóbbi évek legparádésabb társadalmi szatírája, ami azzal a gondolattal játszik el, hogy a jövőben senki nem lehet egyedülálló. A szingliket erőszakkal egy szállodába viszik, és aki 45 napon belül nem talál párt magának azt állattá változtatják. Ez Yorgos Lanthimos (Kutyafog, Alpok) első angol nyelvű munkája, de nem ő az első, aki állatokkal szemléletet egy nagyon társadalmi jelenséget, elég csak Orwell Állatfarmjára gondolnunk.

A film első fele hihetelenül vicces, Buñuel-t is megszégyenítő szatíra a modern kapcsolatfüggőségről és a társadalmi normákról, majd Farrell csatlakozik az erdőben bújkáló ellenállókhoz. Itt közte és Rachel Weisz karaktere között szerelem bontakozik ki és a film líraibb hangvételre vált. Colin Farrell talán az Erőszakik óta nem szerepelt említésre méltó filmben, de a görög rendező kihozta belőle a legjobbat, ugyanúgy igaz ez a többi szereplőre is. Többek között John C. Reilly, Léa Seydoux és Ben Whishaw is feltűnik még.

A The Lobster-el  Yorgos Lanthimos folytatja a rá jellemző szerzői jegyeket, mégis jóval szélesebb közönségnek befogadható és szórakoztató filmet készített. Tudomásaink szerint Magyarországon nem fogják moziban bemutatni, tehát csak ajánlani tudjuk a miskolci Cinefestet, ahol a versenyprogramban szerepel.

https://www.youtube.com/watch?v=bemcHBqng4o

Avatar

Bartal Dóra

Bartal Dóra az ELTE anglisztika alapszakán és filmelmélet és filmtörténet mesterszakán végzett. Szakdolgozatait gender és populáris film témakörében írta, ezen kívül dokumetumfilmekkel foglalkozik. Specializációja a coming-of-age film és a fesztiválok. 2014 óta foglalkozik írással, szerkesztéssel és filmfordítással.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..