Fókuszban Hírek

Előzetes: Az emlékek őre

Az emlékek őre (The Giver)

Az emlékek őre (The Giver)A beavatott kellemes sikere után a Weinstein testvérek valószínűleg igen sokat remélnek az ugyancsak fiatal felnőtteket középpontba helyező sci-fijüktől, Az emlékek őrétől. Az igen különleges, a fekete-fehér képeket színessel váltogató előzetes sok rejtélyt, tehetséges idős színészeket és fiatal sztárokat tár elénk. 

A Lois Lowry által megálmodott fantáziavilágban egy jövőbeli közösség életéből hiányzik a fájdalom, a mindennapi élet küzdelme, a háború és úgy egyáltalán mindenfajta szenvedés. Jonas (Brenton Thwaites) számára azonban hamarosan kiderül, hogy ez mégsem egy utópia, ugyanis ő az a kiválasztott, aki őrzi a régi világ emlékeit, ezáltal sokkal jobban rálát a jelenkor ellentmondásaira.

Az emlékek őre augusztus idusán debütál Magyarországon és a világ nagy részén. Rendezője az a Phillip Noyce, aki többek között a Salt ügynökötA csontembert és a Végveszélyben is dirigálta. A kevésbé ismert fiatal színészek mellett olyan nagyágyúk is szerepet kaptak a sci-fiben, mint Meryl Streep és Jeff Bridges, a középkorúak számára pedig Katie Holmest és Alexander Skarsgårdot szerződtették le.

Természetesen a hazánkban is megjelent eredeti könyv óriási siker volt a kilencvenes években, és hozzá az ezredforduló után három folytatás is elkészült. Mint minden ilyen mozinál, a stúdió most is abban reménykedik, ez lesz majd az új Alkonyat vagy még inkább az új Az éhezők viadala, ez azonban annyira sok tényezőtől függ, hogy most még csak tippelni sem lehet, vajon valóban így lesz-e, vagy A burok és hasonszőrű társai sorsára jut majd Az emlékek őre.

Avatar

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

Add Comment

Click here to post a comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..