Fókuszban Magazin

Folytatódik a Mittelcinemafest 2011 Budapesten

Nagy érdeklődés mellett zajlik a budapesti Puskin moziban a MittelCinemaFest 2011 – IX. Közép-Európai Olasz Filmfesztivál.

A szokásos esti előadásokon kívül  november 13-án, vasárnap 18.00 órakor, a nagy közönségsikerre való tekintettel, újra levetítik a Senki sem ítélkezhet felettem c. filmet.

November 12-én, szombaton két jelentős vendég érkezik: Raoul Bova és Anita Caprioli, az Éretlenek című film szereplői. A két színész jelenléte még inkább színesíti a MittelCinemaFest 2011 gazdag programját, lehetőséget nyújtva a közönségnek, hogy találkozhasson az olasz filmművészet néhány kiemelkedő személyiségével.

November 13-án, vasárnap vendégünk lesz Peppe Servillo, színész-énekes, aki a Szenvedély (rendező: John Turturro) című filmet mutatja be és felfedi ennek a különösen eredeti és nagy sikerű filmnek a titkait.

Avatar

Zsély Csilla

2007 szeptemberétől koptatom az ELTE-BTK filmes tanszékének padjait, és mint minden rendes bölcsész, én is igyekszem mindig (legalább) két lábbal a föld felett járni. Habár a filmezés gyakorlati oldala mindig is jobban foglalkoztatott (az amatőr filmkezdeményezéseket mostanra már szerencsére leváltották a kiforrottabb művek), 2009 őszén egy szép napon mégis az írásra adtam a fejem, és megpályáztam egy helyet az akkor épp munkaerő-frissítésen munkálkodó Filmtekercsnél. Azt pedig, hogy a filmezés és az arról való írás milyen békésen megfér egymás mellett, mi sem bizonyítja jobban, minthogy újabban már szorgosan igyekszem elsajátítani a sajtóakkreditációk minden csínját-bínját, mint a fesztivál rovat vezetője.

Filmek: Az animációs filmek iránti már-már beteges rajongásom talán életem első moziélményére, a Toy Story 1996-os megtekintésére vezethető vissza, a forma iránti lelkesedésem azóta töretlen, és újabban egy animációs blog elindításához vezetett. Egyébként nagyjából mindenevő vagyok, bár szívszaggató melodrámák, kaszabolós horrorok és zombifilmek kerüljenek. Abszolút kedvencként Tim Burtont említeném, A majmok bolygója kivételével.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..