Fókuszban

Katolikus filmek fesztiválja Rómában

Harmadszorra látja vendégül Róma a katolikus témájú filmek nemzetközi fesztiválját; a csütörtökig tartó szemle számos kategóriában díjazza az alkotásokat.

Robert Hossein francia rendező Szűz Máriáról szóló filmje nyitotta meg hétfő este a Mirabile Dictu (Elmondani csodálatos) elnevezésű Katolikus Filmfesztivált. Hossein átvette a pályafutása elismeréseként neki ítélt díjat.

“Ez a fesztivál attól katolikus, hogy az itt látható filmek egyetemes erkölcsi értékeket és pozitív példákat mutatnak be” – hangoztatta a sajtónak Liana Marabini olasz rendező és producer, a fesztivál szervezője.

A Vatikánhoz közeli auditórium nagytermében zajló négynapos szemlén más fesztiválokhoz hasonlóan játék-, rövid- és dokumentumfilm, valamint televíziós sorozat kategóriában versenyeznek a benevezett alkotások. A nagyközönség azonban csak Hossein filmjét láthatta, a többi alkotást zárt körben vetítik a gyártók, forgalmazók a Remo Girone olasz színművész által vezetett zsűri előtt.

Girone szerepelt Jancsó Miklós Róma visszaköveteli Cézárt (1974) című olasz nyelvű filmjében és a Böszörményi Zsuzsa által rendezett Vörös Colibriben (1995) is.

Címkék

Add Comment

Click here to post a comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..