Fókuszban

Kenyeres játékfilmterve Cannes-ban

Kenyeres Bálint Hier (Tegnap) című játékfilmtervét meghívták a 64. cannes-i filmfesztivál hivatalos programjaként megrendezendő Atelier elnevezésű rangos filmtervfejlesztő szakmai fórum szervezői.

15 országból 15 filmtervet, köztük az Európa Filmdíjas Kenyeres Bálint (Zárás, Before Dawn, A repülés története) első játékfilmjének tervét hívtak meg a cannes-i filmfesztiválhoz kapcsolódó Atelier szervezői. A cannes-i filmfesztivál hivatalos programjaként május 13-20. között megrendezendő rangos filmterv-fejlesztő fórumot 2005-ben alapították azzal a céllal, hogy a művészi minőségük és eredetiségük által kiemelkedő filmtervek létrehozását előmozdítsák.

Kenyeres Bálint első játékfilmje, a Hier (Tegnap) a tervek szerint európai koprodukcióban készül. A Cameofilm gyártásában, Csáky Attila producer vezetésével készülő film a közlemúltban elnyerte el a francia CNC (Centre national de la cinématographie) támogatását. A Hier című játékfilm előkészítéséban az Eyes Wide Open és Lemon Tree című nagysikerű filmeket is jegyző hamburgi Riva Filmproduktion vesz részt német részről. A film további koproducere a párizsi székhelyű Les Films de L’Après-Midi, mely többek között a világhírű Manoel de Oliveira filmjeinek francia koproducere volt.

Kenyeres Bálint ismerősként tér vissza májusban Cannes-ba, hiszen az Európa Filmdíjas Before Dawn című rövidfilmjét a cannes-i versenyben láthatta először a nemzetközi közönség, majd A repülés története című következő alkotása a cannes-i Rendezők Kéthete (Quinzaine des réalisateurs) programjában mutatkozott be 2009-ben.

Filmunió

Filmunió

Add Comment

Click here to post a comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..