Fókuszban

Mi köze Szabó Győzőnek a törökverő vitézekhez?

Szabó Győző: Toxikóma

Szabó Győző kedvenc magyar filmje nem egy olyan alkotás, amiben maga is játszott, hanem egy filmvígjáték, a Gyula vitéz télen-nyáron, 1970-ből. Aki szeretné a népszerű színésszel megnézni ezt a gunyoros filmet, megteheti, ha eljön szeptember 27-én este 8 órára az Örökmozgó Filmmúzeumba, s ott részt vehet az azt követő beszélgetésen, s egy játékon még a Toxikoma című kötetet is megnyerheti.

A Libri Kiadó és a MaNDA Egy moziban a szerzőmmel című sorozatának következő részében egy ma is aktuális filmet lehet megtekinteni. Aki életet lehel belé, az Szabó Győző – tán nem véletlen, az ő életútjában hasonló vonásokat fedezhetünk fel, mint filmbéli, Gyula vitézt játszó Prohászka Feriében (Koncz Gábor).

Az unalom további elkerülése végett egy játékot szervez a Libri és a MaNDA a közönség számára. Arra a kérdésre várják a helyes választ, az alábbi foglalkozások közül melyiket űzte Szabó Győző:

a) fegyverkovács
b) pincér
c) kamionsofőr
d) tűzoltó

A helyes választ adók közt az Örökmozgóban sorsolják ki a Toxikoma című kötet egy példányát. A könyvet csak a jelenlévő szavazók valamelyike kaphatja meg, szavazni helyben és már a Facebookon is lehet, ha egyszerűen kommentben beírják a helyes megfejtést a program Facebook-eseményéhez.

A filmről a port.hu oldalán, a kötetről pedig a Libri oldalán lehet többet olvasni.

Jegyár: 990.-Ft

Avatar

Szűcs Tamás

Szűcs Tamás a Corvinus Egyetemen végzett kommunikáció szakot és az ELTE-n filmelmélet és -történet szakot. Korábban a Filmtekercs hírrovatának vezetője volt, jelenleg kommunikációs tanácsadó egy PR ügynökségnél. Specializációja Hollywood, a közel-keleti filmek, az amerikai talk showk és sitcomok.

Szólj hozzá!

Click here to post a comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

FM ‘tekercs Podcast

 

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..