Fókuszban

Tarr Bélával nyit a Szarajevói Filmfesztivál

A Torinói ló gálavetítése nyitja meg a szarajevói filmfesztivál játékfilm versenyét július 23-án a bosnyák főváros Nemzeti Színházában. A régió filmművészetének szentelt rangos seregszemlén Till Attila, Zomborácz Virág és Sós Ágnes alkotásai versenyeznek.

Július 23-án este Tarr Béla legutóbbi filmje, A torinói ló nyitja meg a 17. szarajevói filmfesztivál játékfilm versenyét. A térség megkerülhetetlen filmművészeti fórumává avanzsált rendezvény a világhírű magyar rendező jelenlétében gálavetítésen mutatja be a Berlinale nagydíjával és FIPRESCI-díjával kitüntetett alkotást.
Tarr Béla a szarajevói filmfesztivál keretei között megrendezett Talent Campus-on mesterkurzust tart fiatal filmeseknek.

A „Szarajevó Szíve” díjért folyó rövidfilmversenybe, melynek programját több száz nevezésből válogatták, két alkotás is meghívást kapott Magyarországról. Till Attila Filmszemle nyertes, majd Cannes-ban is bemutatott Csicska című rendezése és Zomborácz Virág Valami kék című filmje indul a szarajevói versenyben.

A dokumentumfilmek között Sós Ágnes Láthatatlan húrok – A tehetséges Pusker nővérek című portréfilmje versenyez. Az HBO Magyarország saját gyártású filmje a testvéri kötelékről, egy családi titokról és a zene erejéről már több rangos nemzetközi szemlét megjárt, Krakkóban és a torontói HotDocs-on is nagy sikerrel vetítették.

A szarajevói filmfesztivál koprodukciós fórumára, a CineLinkre Horváth Lili és Nemes Gyula kapott meghívást legújabb filmtervével.

Filmunió

Filmunió

Add Comment

Click here to post a comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..