Hírek

1 millió dollárért kelt el a Batmobil utcai változata

batmobilMinden Batman rajongó álma válhatna valóra, ha egyszer fekete maszkban és egy atommenő batmobilban száguldhatna végig Gotham városán. Most a képzelet valósággá vált. A sötét lovag című filmből ismert „Tumbler” névre keresztelt ikonikus, hi-tech autó másolatát készítették el fejlesztők, ami akár a hétköznapi közlekedésben is használható.

A szörnyeteg 1 millió dollárért kelt el a James Edition luxuscikkek oldalán, ahol az eladó közölte azt is, hogy bár a kocsi használható utcai forgalomban is, azért azt tudomásul kell venni, hogy nem egy hétköznapi közlekedési eszközről van szó.

A jármű 44 inches kerekeken gurul, amik egyedi felnikre kerültek fel, a sztereó hangrendszerhez Blutooth-al is lehet kapcsolodni, van benne cd- és dvd-lejátszó, a vezetőt pedig beépített kamerarendszer segíti a parkolásnál. Nyolc hengeres motor duruzsol benne, a kormány baloldalon helyezkedik el. A járműből természetesen hiányzik a fegyverarzenál, de Christian Bale híres fényezésre vonatkozó kérését megtartva az autó egyetlen színben, mégpedig feketében lesz elérhető.

Ha a batmobil mégsem csigázta fel a képzeleteteket, de tele van a zsebetek felesleges milliókkal a James Edition további exkluzív járműveket is kínál, mint például egy saját drón helikoptert, vagy ezt a luxuslakóbuszt.

Varga Gergő

2011-ben végeztem az ELTE Filmtudomány mesterképzésén, amit három szabadon bölcselkedő év előzött meg. Mindig is humán beállítottságúnak tartottam magam, de eleinte inkább az irodalom, mintsem a film vonzott. Első maradandó filmes élményeimet nem tudom olyan nagyságokhoz kötni, mint Bergman, Truffaut vagy Tarr Béla, sokkal inkább egy másik legenda, Jackie Chan akrobatikus mozdulatai derengnek fel. Egyetemi éveim alatt elképesztő iramban és mennyiségben szívtam magamba a nagy korszakok és a figyelemfelkeltő kortárs filmeket. Csillagjegyemhez hűen pedig mindenben megtaláltam az érdeklődésem. Több, mint egy éve írok a „'tekercsnek”, a szerkesztőség tagjai szemtanúi lehettek első publicisztikai lépéseimnek, és jó anyák és apák módjára noszogattak a helyes irány felé.

Filmek: Király Jenő kurzusai és írásai óta gyakorlatilag minden műfajban találok filozófai mélységet, mégis inkább a lelki vívódásokat kedvelem, mintsem a fizikai szenvedést. A horror így tehát kívül kell, hogy essen a rajongási zónán, bár a CGI technológiák előtti filmek maszkmesterei mindig is kivívták a tiszteletemet. A Távol-Keletről több alkotás is megérintett Ki-duk Kim gyakorlatilag bármelyik filmkölteménye, Chan-wook Park agresszív, brutális, mégis káprázatos thrillerjei. John Woo otthon és később az USA-ban rendezett akciómozijai. De a magyar filmgyártás Latabárja legalább annyira képes megnevettetni, mint az állati nyomozó Jim Carrey-je. A hatvanas-hetvenes évek magyar filmművészete pedig elképesztő műveket termelt ki!

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!