Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Címlapon

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Hírek

10 éve véget ért a világ legjobb sorozata, a Drót

2008. március 9-én ért véget az HBO mára kultikussá vált sorozata, a Drót.

Ma már elképzelhetetlen tűnik, hogy úgy beszéljenek a sorozatok aranykoráról, hogy meg sem említik David Simon sorozatát, de ez nem volt mindig így. 2002 és 2008 között a tévéműsornak meglepően alacsony nézettsége volt, de az HBO, mint előfizetéses kábelcsatorna, megtehette azt, hogy nem a nézettségi adatokat, hanem a minőséget tartja szem előtt, így végül 5 évad és 60 epizód után ért véget a Drót.

A rangos Empire magazin által a világ legjobb sorozatának választott alkotás befejezésének 10 éves évfordulójának kapcsán összegyűjtöttünk 10+1 érdekességet, amelyet még a legnagyobb rajongók sem biztos, hogy tudtak a Drótról. Ha még nem volt alkalmad megnézni a sorozatot, akkor érdemes az HBO GO-ra kattintani, ahol mind az 5 évad elérhető magyar felirattal.

1, Clay Davis szenátor (Isiah Whitlock Jr.) egyik szállóigévé vált mondata, („Sheeeeeeit”) eredetileg nem volt benne a forgatókönyvben.

2, Mikor McNulty (Dominic West) és Bunk (Wendell Pierce) egy gyilkossági helyszínt ellenőriznek az első évadban, összesen 37 alkalommal hangzik el a „f*ck” szó. Még Samuel L. Jackson is megirigyelhetné ezt a számot.

3, Az 5 évad összes epizódja során összesen egy rendőr, Prez (Jim True-Frost) sütötte el csak a fegyverét, ő is csak három alkalommal. Ez egy rendőrös krimisorozathoz képest meghökkentően alacsony szám.

4, Amikor Omar (Michael Kenneth Williams) ikonikussá vált fütyülését halljuk a sorozatban, valójában nem ő, hanem egy Susan Allenback nevű középkorú fehér színésznő fütyül.

 

5, Az egész sorozat alatt nem volt egyetlen színész sem, aki az összes epizódban szerepelt volna.

6, David Simon szeret ugyanazokkal a színészekkel dolgozni a sorozataiban, de csak Clarke Peters szerepelt mind a 4 sorozatában: Drót (Lester Freamon), Treme (Albert Lambreaux), Mutassatok egy hőst! (Robert Mayhawk) és a Fülledt utcák (Melvin ‘Ace’).

7, A Drót indította el a karrierjét Michael B. Jordannak, aki azóta olyan filmekben bizonyította tehetségét, mint A megálló, a Creed: Apollo fia, a Fekete párduc vagy éppen a májusban érkező HBO film, a Fahrenheit 451.

8, Szintén ezzel a sorozattal robbant be a köztudatba Idris Elba is, aki 2012-ben a Luther című sorozat főszerepéért hazavihette a Golden Globe-ot.

9, A Drót több színésze is feltűnik is feltűnik az HBO másik sorozatában, a pornóipar fellendülését bemutató Fülledt utcákban. Többek között Michael Kostroff, Lawrence Gilliard Jr., Gbenga Akinnagbe, Chris Bauer, Anwan Glover, Ed Moran is játszik mindkét sorozatban.

10, A neves lengyel rendezőnő, Agnieszka Holland is rendezett 3 epizódot a Drótban (3. évad 8. rész, 4. évad 8. rész, 5. évad 5. rész).

+1, A sorozat soha nem nyert Emmy vagy Golden Globe díjat.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..