Hírek

11 Emmy-díj után jöhet A vezércsel folytatása?

A Netflix egyik legnagyobb dobása, A vezércsel (The Queen’s Gambit) már korábban megnyerte magának a szakmát és a közönséget, most pedig a televíziós díjak legnagyobbikán is tarolt. Elég ez a folytatáshoz?

Vasárnap tartották a 2021-es Emmy-gálát, amelyen az Anya Taylor-Joy főszereplésével készült sakkozós sorozat a legjobb limitált széria vagy antológia kategóriában győzött. A korábban kiosztott kreatív Emmy-díjakkal együtt pedig ez a 11. díja lett a Netflix alkotásának. Ilyen sikerek mellett automatikusan felmerülhet a kérdés, hogy kap-e 2. évadot A vezércsel.

A sorozat executive producerei szerint a válasz egyértelműen az, hogy nem.

Scott Frank és William Holberg szerint mindent elmondtak már, amit terveztek, ráadásul elégedettek a végeredménnyel. Ahogy Holberg fogalmazott, egyenesen fél attól, hogy ha folytatják az alkotást, akkor elrontják azt is, amit eddig megalkottak. Azaz nem lesz sem 2. évad, sem filmes folytatás, sem prequel vagy sequel. Mindenki elégedjen meg azzal, ami van.

Az amerikai lány, aki előtt a szovjetek is fejet hajtottak – A vezércsel

Azt azért szintén hozzátette, hogy az alkotói csapat mindenképpen szeretne közösen dolgozni ismét valamikor a jövőben. Azaz ha nem is zseniális sakkozóként, de valamilyen másik szerepben láthatjuk majd Anya Taylor-Joy-t Frank és Holberg közreműködésében.

Akinek azonban már most hiányzik a színész, annak nem kell aggódnia. Az Utolsó éjszaka a Sohóban október 21-én érkezik a magyar mozikba, jövőre pedig legalább másik két filmet láthatunk majd Taylor-Joy szereplésével. Az egyik a The Northman lesz, amely ismét összehozza őt Robert Eggers rendezővel, a másik pedig a továbbra is cím nélkül futó David O. Russell alkotás. Ebben olyan sztárok mellett tűnik majd fel a színész, mint Margot Robbie, Christian Bale vagy Robert De Niro.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.