Hírek

Ismét meghalt valaki – 13 Reasons Why (3. évad) előzetes

A Netflix – most már botrányossá vált tinisorozata – egy újabb évaddal jelentkezik, és már augusztusban ötletelhetünk azon, melyik 13 Reasons Why karakter ölte meg a suli királyát.

A legnépszerűbb streaming szolgáltató egyik legvitatottabb sorozata új szezonhoz közelít – és ismét képesek voltak ezt hidegzuhanyként tálalni. A 13 Reasons Why harmadik évadjára csupán augusztus 23-ig kell várni, és ez lesz első alkalom, hogy az egyik eredeti főszereplő, Hannah Baker (Katherine Langford) nem szerepel a sorozatban.

A 13 Reasons Why a fiatal lány halálával indult, melyet 13 kazetta magyarázott meg, melyekre a lány rögzítette vallomását öngyilkossága előtt. A sorozat célzottan tabutémákat szeretett volna taglalni olyan módon, ami diskurzusra készteti a fiatalokat. Ehelyett a készítők az arcukba kapták, hogy a széria inkább bátorítja az öngyilkosságot, mintsem megelőzi – ezt pedig egy elég kusza statisztikával próbálták bizonyítani.

Az eredeti regény – mely az első szezonra volt elég – már rég a múlté, és most már Hannah Bakertől is végérvényesen búcsút vettünk. Új konfliktus kell!

A harmadik évad egy újabb halál körül forog majd, ám ezúttal nem öngyilkosságról van szó. Valaki megölte Bryce Walkert, a gimnázium alfahímjét, aki több lányt is zaklatott szexuálisan, és párat meg is erőszakolt. A gazdag családból származó fiú csupán három hónap próbaidőt kapott – halálát pedig több ember is okozhatta, ugyanis rengeteg volt az indíték.

A 13 Reasons Why egyúttal be is jelentette, hogy egy jövőbeli negyedik évaddal zárnák a sorozatot.

Avatar

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya