Hírek

Ismét meghalt valaki – 13 Reasons Why (3. évad) előzetes

A Netflix – most már botrányossá vált tinisorozata – egy újabb évaddal jelentkezik, és már augusztusban ötletelhetünk azon, melyik 13 Reasons Why karakter ölte meg a suli királyát.

A legnépszerűbb streaming szolgáltató egyik legvitatottabb sorozata új szezonhoz közelít – és ismét képesek voltak ezt hidegzuhanyként tálalni. A 13 Reasons Why harmadik évadjára csupán augusztus 23-ig kell várni, és ez lesz első alkalom, hogy az egyik eredeti főszereplő, Hannah Baker (Katherine Langford) nem szerepel a sorozatban.

A 13 Reasons Why a fiatal lány halálával indult, melyet 13 kazetta magyarázott meg, melyekre a lány rögzítette vallomását öngyilkossága előtt. A sorozat célzottan tabutémákat szeretett volna taglalni olyan módon, ami diskurzusra készteti a fiatalokat. Ehelyett a készítők az arcukba kapták, hogy a széria inkább bátorítja az öngyilkosságot, mintsem megelőzi – ezt pedig egy elég kusza statisztikával próbálták bizonyítani.

Az eredeti regény – mely az első szezonra volt elég – már rég a múlté, és most már Hannah Bakertől is végérvényesen búcsút vettünk. Új konfliktus kell!

A harmadik évad egy újabb halál körül forog majd, ám ezúttal nem öngyilkosságról van szó. Valaki megölte Bryce Walkert, a gimnázium alfahímjét, aki több lányt is zaklatott szexuálisan, és párat meg is erőszakolt. A gazdag családból származó fiú csupán három hónap próbaidőt kapott – halálát pedig több ember is okozhatta, ugyanis rengeteg volt az indíték.

A 13 Reasons Why egyúttal be is jelentette, hogy egy jövőbeli negyedik évaddal zárnák a sorozatot.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Ráadás és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek – az igényes blockbusterek mellett.

FM ‘tekercs Podcast

 

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..