Hírek

Ismét meghalt valaki – 13 Reasons Why (3. évad) előzetes

A Netflix – most már botrányossá vált tinisorozata – egy újabb évaddal jelentkezik, és már augusztusban ötletelhetünk azon, melyik 13 Reasons Why karakter ölte meg a suli királyát.

A legnépszerűbb streaming szolgáltató egyik legvitatottabb sorozata új szezonhoz közelít – és ismét képesek voltak ezt hidegzuhanyként tálalni. A 13 Reasons Why harmadik évadjára csupán augusztus 23-ig kell várni, és ez lesz első alkalom, hogy az egyik eredeti főszereplő, Hannah Baker (Katherine Langford) nem szerepel a sorozatban.

A 13 Reasons Why a fiatal lány halálával indult, melyet 13 kazetta magyarázott meg, melyekre a lány rögzítette vallomását öngyilkossága előtt. A sorozat célzottan tabutémákat szeretett volna taglalni olyan módon, ami diskurzusra készteti a fiatalokat. Ehelyett a készítők az arcukba kapták, hogy a széria inkább bátorítja az öngyilkosságot, mintsem megelőzi – ezt pedig egy elég kusza statisztikával próbálták bizonyítani.

Az eredeti regény – mely az első szezonra volt elég – már rég a múlté, és most már Hannah Bakertől is végérvényesen búcsút vettünk. Új konfliktus kell!

A harmadik évad egy újabb halál körül forog majd, ám ezúttal nem öngyilkosságról van szó. Valaki megölte Bryce Walkert, a gimnázium alfahímjét, aki több lányt is zaklatott szexuálisan, és párat meg is erőszakolt. A gazdag családból származó fiú csupán három hónap próbaidőt kapott – halálát pedig több ember is okozhatta, ugyanis rengeteg volt az indíték.

A 13 Reasons Why egyúttal be is jelentette, hogy egy jövőbeli negyedik évaddal zárnák a sorozatot.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya