Hírek

17 895 fürdőkádnyi popcornt ropogtattunk tavaly

mozi2014 mozis érdekességei számokban: az ország legnagyobb mozihálózata érdekes összegeket osztott meg. Sokan fogadalmakkal, mások a leköszönő év számvetésével kezdik az új esztendőt. Az óév búcsúztatásaként a Cinema City 13 érdekességet gyűjtött össze a mozihálózat legizgalmasabb számaival.

1. A tavalyi évben összesen 184-szer vonulhattak végig a nézők azon a bizonyos vörös szőnyegen, ugyanis ennyi filmet mutatott be a Cinema City országszerte a mozijaiban.

2. A hálózat 319 446 vetítése összesen 638 932 órán keresztül tartott, melynek ideje alatt a világ leghosszabb, a Sydney és Dallas között közlekedő repülőjárata összesen 42 595-ször fordult volna meg.

3. A nézők tavaly A Wall Street farkasára voltak a leginkább kíváncsiak, ami azért is érdekes, mert a film bemutatója 2013. december 26-án volt, és még így is vezette a hálózat nézettségi listáját. Martin Scorsese alkotását a virtuális ranglétrán az Így neveld a Sárkányodat 2 követi. A dobogó harmadik fokára A Hobbit 3 került, melynek bemutatójára az év vége előtt két héttel került sor. A Hobbit trilógia befejező része, Az öt sereg csatája a premierje óta az országos adatok alapján, töretlenül halad a 400 000-es hazai nézettség felé.

4. A Cinema City magyar filmes toplistája sorrendben a Megdönteni Hajnal Tímeát, a Swing és Mundruczó Kornél alkotása, a Fehér Isten voltak.

5.A filmek mellé összesen 17 895 fürdőkádnyi popcorn ropogtattak el a mozirajongók, melynek mennyisége összesen 15 versenyuszodát töltene meg.

cinemamozi6. A legtöbben december 27-én látogattak el a Cinema City 20 mozijának egyikébe, így ezen a napon 70 000 néző döntött úgy, hogy egy jó filmmel piheni ki a karácsonyi rokonlátogatások fáradalmait.

7. A vetítőtermek kényelmét a Csillagok között nézői élvezhették legtovább, hiszen 2 óra 49 percével ez volt 2014 leghosszabb filmje. A Wall Street farkasa csupán 8 perccel csúszott le a dobogó első fokáról, Ridley Scott legújabb filmje, az Exodus: Istenek és királyok pedig 2 óra 31 perccel a harmadik helyen végzett. A világ leghosszabb filmjétől persze messze elmaradnak ezek az alkotások, ezt a posztot jelenleg ugyanis 240 órájával a finn Örökké modern idő tölti be.

8. A legtöbb néző a Cinema City Arénába látogatott el, mely így nem csak Budapest, de Magyarország legnépszerűbb mozija lett a tavalyi évben. A vidéki mozik közül a győri Cinema City fogadta a legtöbb látogatót 2014-ben.

9. Az immár hagyománnyá váló FilmÜnnepen összesen 150 000 néző látogatott el valamelyik vetítésre kedvezményesen. A négy napos fesztivál során rekordszámú híresség, Budapesten 57, vidéken pedig 37 sztárjegykezelő lepte meg a látogatókat a mozik bejáratánál.

10. 2014-ben a leghosszabb ideig a Csingiling és a kalóztündér című mese volt műsoron, melynek ha augusztus 7-i bemutatójáról lemaradt volna valaki, a reggeli órákban a mai napig lehetősége van pótolni a filmet!

mozi11. A legtöbb előadásszámmal 2014-ben a Rossz szomszédság című vígjátékot vetítette a mozihálózat. Külön érdekesség, hogy a második és harmadik helyen is a könnyed műfajhoz tartozó komédiák végeztek.

12. A Cinema City Call Centere a tavalyi év során összesen 218 924 telefonhívást fogadott, mely 2 és fél hívást jelent percenként.

13. A Cinema City mozijait 2014-ben összesen 65 000 tanuló látogatta meg iskolákkal közösen szervezett rendkívüli tanóra keretében.

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com