Hírek

Tarolt az Aurora Borealis a Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon

A legjobb színész díját a Genezis fiatal főszereplője, Csordás Mihály kapta Los Angelesben.

Kiosztották a 18. Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál díjait kedd este. A kéthetes seregszemle életműdíját Mészáros Márta Kossuth-díjas rendező, forgatókönyvíró nyerte el – közölte a Magyar Nemzeti Filmalap az MTI-vel.

Az október 18-tól november 1-jéig tartó fesztivál idei programját a női filmkészítőknek, rendezőknek és színésznőknek szentelték. A programban 12 játékfilm, valamint dokumentumfilmek, rövidfilmek, televíziós alkotások, animációs és diákfilmek is szerepelnek.

A legjobb színésznő díját megosztva Törőcsik Franciska (Aurora Borealis) és Tarpai Viktória (A sátán fattya) nyerte el, a legjobb színész Csordás Milán (Genezis) lett.

Bogdán Árpád: Genezis
Csordás Milán a Genezisben

A legjobb rendezőnek járó díjat Mészáros Márta (Aurora Borealis) kapta, aki szintén elnyerte a legjobb forgatókönyv elismerést is. A legjobb operatőrnek járó díjat megosztva Máthé Tibor (A hentes, a kurva és a félszemű) és Halász Gábor (A sátán fattya) kapta.

A legjobb dokumentumfilm elismerést Tuza-Ritter Bernadett (Egy nő fogságban), a legjobb televíziós film rendezőnek járó elismerést Vitézy László (A színésznő, A fekete bojtár) kapta. A legjobb rövidfilm díjat Dombrovszky Linda (A Kockaember), a legjobb animációs alkotásért járó elismerést Gyulai Líviusz (Egy komisz kislány naplója) nyerte el.

A keddi díjátadón számos magyar alkotó, köztük Oroszlán Szonja, Törőcsik Franciska és Tarpai Viktória vett részt.

A magyar filmeket, alkotókat és nyelvet népszerűsítő seregszemlét a Filmalap, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa és a Magyar-Amerikai Filmszínházi Társaság támogatásával rendezték meg.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com