Hírek

2. évadot kap az Űrhadosztály

Steve Carell és John Malkovich vígjátéka, az Űrhadosztály (Space Force) megkapja a folytatást. A Netflix júniusi sorozatának 2. évada most kapott zöld utat – írja a Collider.

Vannak sorozatok, amelyek folytatásait már akkor berendelik, amikor annak korábbi évada még várat magára vagy éppen csak eljutott a nézők elé (pl. Mandalorian 3. évad). Vannak olyanok, amelyeket az első évad után hamar megújítanak: lásd az Emily Párizsban vagy az Eufória. És vannak olyanok is, amelyekről csak jóval később születik döntés: ezek közé esik az Űrhadosztály is,

amelyről majdnem fél év után döntött csak a Netflix. Az ítélet azonban kedvez a Steve Carell vezette vígjátéknak; jön a sorozat 2. évada.

Noha a Trump időszakra erősen reflektáló és abból viccet csináló alkotás minket nem nyert meg teljesen, a sorozat pedig 6.8 ponton áll IMDbn és mindössze 38%-os a Rotten Tomatoes oldalán, mindez nem tántorította el a vezető streaming óriást, hogy folytatást adjon a műnek.

Office Space – Űrhadosztály

Persze nyilván a Netflixnél is olvasnak kritikákat, így a kreatív csapatot egy kicsit felrázzák a közelgő új évadra. Carell és az Office-ért is részben felelős Greg Daniels mellé két friss alkotó is csatlakozik: Norm Hiscock (Városfejlesztési osztály) az egyik showrunnerként dolgozik majd a sorozaton, míg az egyébként a színészgárdában is megtalálható Jimmy O. Yang pedig az írók közé is beül majd.

Szintén változás, hogy az Űrhadosztályt ezúttal Kanadában és nem az USA-ban forgatják majd, hogy kicsit csökkentsék a kiadásokat. Amire nem csak az első évad fogadtatása miatt van szükség, hanem azért is,

mert állítólag a főszereplő Steve Carell részenként 1 millió dolláros fizetéssel dolgozik.

Ez persze nem tisztán a színészi gázsi, hiszen ezt az összeget a kreátori, írói és produceri munkálataiért is kapja.

Arról egyelőre nincsenek pontos hírek, hogy érkeznek-e új szereplők a sorozatba. Carell és John Malkovich mellett eddig Lisa Kudrow, Diana Silvers, Ben Schwartz és Tawny Newsome szerepeltek a vígjátékban. Az biztos, hogy forgatási munkálatok még nem indultak meg a 2. évadhoz, de remélhetőleg hamarosan egyre több hírt hallunk a produkció háza tájáról.

Potenciál mindenképpen van a színészekben, az alkotókban és a történetben is, úgyhogy ha egy kicsit jobban összekapják a sorozatot, lesz miért várni az Űrhadosztály folytatását.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.