Hírek

20 évig forgatja új filmjét Richard Linklater

A Sráckor 12 éves projektje kismiska lesz Richard Linklater új filmjéhez képest. Már amennyiben összejön neki.

A Sráckor egyedülálló alkotás volt a 2010-es évtizedben. Richard Linklater egy fiú felnövését mutatta meg úgy, hogy a főszereplő színész a nézők szeme láttára serdült 18 évessé. A két és fél órás történet apróbb életképekből állt: tizenkét éven keresztül minden évben forgattak hozzá jeleneteket. Emiatt nem volt a filmnek tényleges cselekménye, csupán szegmensek az ifjú Mason életéből. Akik kritizálták a Sráckort, ezen a területen találtak fogást, valamint azon, hogy a marketing leginkább arra feküdt rá, hogy a forgatás 12 évig tartott.

Rossz hír a Sráckor kritikusainak: Linklater egyik soron következő filmjét húsz évig fogja készíteni. A Merrily We Roll Along története azonban nem a rendezőtől származik. Egy musical szolgáltatja az alapját, melyet Stephen Sondheim szerzett. Neki köszönhetjük a West Side Story, a Sweeney Todd és a Vadregény dalait is.

Ben Platt

A Merrily We Roll Along egy broadwayi zeneszerző életének húsz évét mutatja be, aki Los Angelesbe utazik, hogy elindítsa filmes karrierjét. A történet ott kapcsolódik be, mikor hősünk már csúcsra ért Hollywoodban, és a visszaemlékezéseiből tudjuk meg, miképp zajlott az élete.

A főszerepet a Tökéletes hangból ismert Ben Platt alakítja,

akit legközelebb a The Politician című Netflix-sorozatban láthatunk. Partnere lesz még az Éretlenségiből és a Lady Birdből Beanie Feldstein és Linklater egy korábbi munkájának, az Everybody Wants Some!! című filmnek a főszereplője, Blake Jenner.

Furcsa kimondani, de a filmet valószínűleg 2040-nél hamarabb nem láthatjuk.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya