Hírek

20 évig forgatja új filmjét Richard Linklater

A Sráckor 12 éves projektje kismiska lesz Richard Linklater új filmjéhez képest. Már amennyiben összejön neki.

A Sráckor egyedülálló alkotás volt a 2010-es évtizedben. Richard Linklater egy fiú felnövését mutatta meg úgy, hogy a főszereplő színész a nézők szeme láttára serdült 18 évessé. A két és fél órás történet apróbb életképekből állt: tizenkét éven keresztül minden évben forgattak hozzá jeleneteket. Emiatt nem volt a filmnek tényleges cselekménye, csupán szegmensek az ifjú Mason életéből. Akik kritizálták a Sráckort, ezen a területen találtak fogást, valamint azon, hogy a marketing leginkább arra feküdt rá, hogy a forgatás 12 évig tartott.

Rossz hír a Sráckor kritikusainak: Linklater egyik soron következő filmjét húsz évig fogja készíteni. A Merrily We Roll Along története azonban nem a rendezőtől származik. Egy musical szolgáltatja az alapját, melyet Stephen Sondheim szerzett. Neki köszönhetjük a West Side Story, a Sweeney Todd és a Vadregény dalait is.

Ben Platt

A Merrily We Roll Along egy broadwayi zeneszerző életének húsz évét mutatja be, aki Los Angelesbe utazik, hogy elindítsa filmes karrierjét. A történet ott kapcsolódik be, mikor hősünk már csúcsra ért Hollywoodban, és a visszaemlékezéseiből tudjuk meg, miképp zajlott az élete.

A főszerepet a Tökéletes hangból ismert Ben Platt alakítja,

akit legközelebb a The Politician című Netflix-sorozatban láthatunk. Partnere lesz még az Éretlenségiből és a Lady Birdből Beanie Feldstein és Linklater egy korábbi munkájának, az Everybody Wants Some!! című filmnek a főszereplője, Blake Jenner.

Furcsa kimondani, de a filmet valószínűleg 2040-nél hamarabb nem láthatjuk.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés