Hírek

2013 legizgalmasabb hollywoodi filmjeit egy nőnek köszönhetjük

A nő (Her)
A nő plakátja

A nő - Her (2013) A Zero Dark Thirty – A Bin Láden hajszáért idén kapta az első Oscar jelölését. Jövőre viszont önmaga legnagyobb konkurenciája is lehet. A 2013-as év legérdekesebb filmjeit és egyben a következő Oscar díjátadó nagy várományosait egy női producernek, Megan Ellisonnak köszönhetjük.

Ahogy a Spiegel Online írja, Megan Ellison nem csak a David O. Russell Golden Globe jelölt Amerikai botrányának volt a producere, hanem Spike Jonze nagyreményű, egy megtört szívű író (Joaquin Phoenix) és egy egzotikus hangú operációs rendszer (Scarlett Johansson) szerelméről szóló, A nő című filmjéért is ő a felelős. Mindezek mellett Ellison produkciós irodája, az Annapurna Pictures   még olyan nagy 2014-es Oscar várományos filmeket is magáénak tudhat, mint Paul Thomas Anderson The Master című filmje, Harmony Korine Spring Breakers – Csajok szabadonja és Wong Kar Wai A nagymestere. A Vanity Fair oldalán egy nagyobb riport keretében elolvashatjátok, hogy ki is ez a nő, aki ilyen jó ízléssel válogat.

Megan Ellison: Mit ihrer Produktionsfirma Annapurna Pictures bestens im Geschäft

(Forrás: Vanity Fair és Spiegel Online)

Simor Eszter

Egyszer egy tanárom azt írta valahol, hogy „mezei kritikus” bárkiből lehet. Az ELTE média szakán tanítják a kritikaírást, utána már csak egy kis kultúra kellene a véleményalkotáshoz. Ezek szerint a média szak elvégzése után mezei kritikusnak talán már nevezhetem magam, most egy kis kultúrát igyekszem magamra szedni. Talán egyszer leszek igazi újságíró is.

Filmek: Az abszolút kedvencek nálam a dánok. Főként Lars von Trier, Anders Thomas Jensen, Susanne Bier, Lone Scherfig, de bármi, amit a dogma mozgalom követett el, vagy amiben Mads Mikkelsen szerepel. A „legek” közül Alfred Hitchcock, Stanley Kubrick és Tarr Béla. Új kedvenc Ulrich Seidl. Mostanában az emberi lélek legmélyebb bugyraiba hatoló, metafizikai kérdéseket boncolgató filmek vagy a „háromzsebkendős” melodrámák.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com