Hírek

2018 a Suspiria (Sóhajok) éve!

Úgy tűnik, 2018 a Suspiria (Sóhajok) éve! Igaz, csak novemberben lesz a film amerikai bemutatója, folyamatosan érkeznek hírek róla. Most éppen Claudio Sominetti filmzeneszerző kapcsán.

Claudio Simonetti, a Goblin együttes frontembere, emellett az olasz és amerikai filmzeneszerzésre specializálódott. Hosszú munkakapcsolata van Dario Argentóval, például a Suspiria, a Mélyvörös, a Démonok és az Opera című filmekben dolgoztak együtt. A Goblin őszi turnéján a Suspiria zenéje megint életre fog kelni.

A Suspiria remake-jét a Szólíts a neveden rendezője, Luca Guadagnino jegyzi, ami idén ősszel kerül a mozikba. Ennek tiszteletére fogja a Goblin az eredeti film zenéjét játszani az őszi turnéjukon. Minden egyes koncerten levetítik a filmet, aminek mellesleg tavaly volt a negyvenéves évfordulója.

A remake zenéjét Thom York, a Radiohead frontembere jegyzi, aki számos sorozat (A szolgálólány meséje) és film (Fantomszálak) zenéjében működött közre, de ez az első alkalom, hogy egy teljes film zenéjét szerzi.

https://www.youtube.com/watch?v=QkZ2rdbDHM4

Keller Mirella

Keller Mirella

Keller Mirella az ELTE Filmelmélet és filmtörténet, illetve Magyar nyelv és irodalom szakán végzett. Jelenleg a Nyelvtudományi Doktori Iskola hallgatója. 2008 óta publikál filmes cikkeket. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja. [email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya