Hírek

2018 a Suspiria (Sóhajok) éve!

Úgy tűnik, 2018 a Suspiria (Sóhajok) éve! Igaz, csak novemberben lesz a film amerikai bemutatója, folyamatosan érkeznek hírek róla. Most éppen Claudio Sominetti filmzeneszerző kapcsán.

Claudio Simonetti, a Goblin együttes frontembere, emellett az olasz és amerikai filmzeneszerzésre specializálódott. Hosszú munkakapcsolata van Dario Argentóval, például a Suspiria, a Mélyvörös, a Démonok és az Opera című filmekben dolgoztak együtt. A Goblin őszi turnéján a Suspiria zenéje megint életre fog kelni.

A Suspiria remake-jét a Szólíts a neveden rendezője, Luca Guadagnino jegyzi, ami idén ősszel kerül a mozikba. Ennek tiszteletére fogja a Goblin az eredeti film zenéjét játszani az őszi turnéjukon. Minden egyes koncerten levetítik a filmet, aminek mellesleg tavaly volt a negyvenéves évfordulója.

A remake zenéjét Thom York, a Radiohead frontembere jegyzi, aki számos sorozat (A szolgálólány meséje) és film (Fantomszálak) zenéjében működött közre, de ez az első alkalom, hogy egy teljes film zenéjét szerzi.

https://www.youtube.com/watch?v=QkZ2rdbDHM4

Keller Mirella

Keller Mirella az ELTE Filmelmélet és filmtörténet, illetve Magyar nyelv és irodalom szakán végzett. Jelenleg a Nyelvtudományi Doktori Iskola PhD-hallgatója. 2008 óta publikál filmes cikkeket, 2010 óta a Filmtekercs.hu szerzője.