Hírek

Coogleré a Fekete Párduc

A Creedet is jegyző Ryan Coogler kezében landol a Marvel Fekete Párduc produkciója – írja a moviefone.com.

Ahogy azt korábban már írtunk, 2018-ra csúszik az eddig élőszereplős adaptáció nélküli karakter első filmjének bemutatója. A filmet kezdetben a Selma direktorának, Ava DuVernay-nek szánták, végül a Rocky spinoff rendezőjéhez került, aki az Empire-nak adott interjújában úgy nyilatkozott, Fekete Párduc képzeletbeli országának, Wakandának felrajzolása különösen izgalmas számára.

Az első afro-amerikai szuperhőst Stan Lee és Jack Kirby alkotta meg, 1966-ban a Fantasztikus Négyesben tűnt fel először. Kezdetben Wakanda királya küzdött a négyes ellen, később tagja lett – csakúgy ahogy a Bosszúállókhoz is csatlakozott. A karakter számos animációs filmben felbukkant már, élőszereplős filmben először Chadwick Boseman interpretációjában az Amerika kapitány: Polgárháború című filmben, Tony Stark oldalán fog feltűnni.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs.hu egyik alapítója, 2020 augusztusáig főszerkesztője. Geográfusként és filmtörténetre specializálódott bölcsészként végzett, PR-, branding- és marketingtanácsadóként dolgozik. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com