Hírek

Coogleré a Fekete Párduc

Chadwick_Boseman_as_Black_Panther_in_Captain_America_Civil_WarA Creedet is jegyző Ryan Coogler kezében landol a Marvel Fekete Párduc produkciója – írja a moviefone.com.

Ahogy azt korábban már írtunk, 2018-ra csúszik az eddig élőszereplős adaptáció nélküli karakter első filmjének bemutatója. A filmet kezdetben a Selma direktorának, Ava DuVernay-nek szánták, végül a Rocky spinoff rendezőjéhez került, aki az Empire-nak adott interjújában úgy nyilatkozott, Fekete Párduc képzeletbeli országának, Wakandának felrajzolása különösen izgalmas számára.

Az első afro-amerikai szuperhőst Stan Lee és Jack Kirby alkotta meg, 1966-ban a Fantasztikus Négyesben tűnt fel először. Kezdetben Wakanda királya küzdött a négyes ellen, később tagja lett – csakúgy ahogy a Bosszúállókhoz is csatlakozott. A karakter számos animációs filmben felbukkant már, élőszereplős filmben először Chadwick Boseman interpretációjában az Amerika kapitány: Polgárháború című filmben, Tony Stark oldalán fog feltűnni.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs főszerkesztője és egyik alapítója. Geográfusként végzett, majd szabadúszóként írt. Miközben filmes diplomáján is dolgozik, saját PR ügynökségét építi. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek. [email protected]

Hirdetés

Hirdetés