Hírek

A 2018-as Superbowl filmelőzetesei

A Superbowl minden évben a legnagyobb sportesemény és emellett a legtöbb és legdrágább reklámokkal ellátott tévéközvetítés is. Idén sem hanyagoltak el minket a marketingesek, és temérdek új előzetest láthattunk.

A legnagyobb érdekességnek számító Solo: Egy Star Wars-történet első ízelítőjéről már írtunk, a többiek most következnek.

Westworld: 2. évad

A Feltámad a vadnyugat című 1973-as western még csak megalapozott annak az összetett és elgondolkodtató sci-fi sorozatnak, amivé Jonathan Nolan kezei közt a Westworld vált. Az 1. évad hatalmas – és kiérdemelt – cliffhangere azonban rengeteg irányba viheti el a sorozatot. Az új évad trailerében még mindig homályos, merre folytatódik a történet. Az öntudatra ébredő androidok lázadása viszont igazán izgalmas kiindulópont, és már csak áprilisig kell várni az új epizódokra.

https://www.youtube.com/watch?v=HeJI5dKHMa4

 

Hang nélkül

John Krasinski (Office, 13 óra: Bengázi titkos katonái) második rendezése egy kevés szereplővel készült thriller, mely rendkívül elkeserítő alapkoncepcióval bír. A főszerepben lévő öt fős család egy elszigetelt környezetben él teljes némaságban. A csend megtartása azért fontos, mert bármely hang kiadása gyilkos lényeket vonz a közelükbe. Krasinski alakítja az édesapát is, feleségét pedig valódi életbeli párja, Emily Blunt játssza.

A hazai mozikban április 12-én debütál a Hang nélkül.

Vörös veréb

A részben Magyarországon forgatott kémthriller, a Vörös veréb is új előzetest kapott a korábbi ízelítő után. Jennifer Lawrence egy különös képzésben részesített ügynököt alakít, egyfajta végzet asszonyát. A film a látottak alapján inkább a drámára helyezi majd a hangsúlyt. A Vörös veréb a két Lawrence – Jennifer és a rendező Francis – negyedik közös munkája Az éhezők viadala-filmek után. Joel Edgerton, Matthias Schoenaerts és Charlotte Rampling is látható Lawrence mellett, a magyar helyszíneket ebben az esetben nehezebb kiszúrni.

A film március 1-étől látható a magyar mozikban.

Bosszúállók: Végtelen háború

Pár új beállítással többet mutattak a Marvel eddigi legnagyobb dobásából is. A Végtelen háború néven ismert történet a szuperhősök bukásáról szól, amit egy legyőzhetetlen ellenfél, Thanos elleni harcban szenvednek el. A legtöbb karaktert tömörítő filmjük az előzetesek alapján egyáltalán nem tűnik zsúfoltnak, viszont az elképesztő látványból sem kapunk többet, mint az eddig látottakban.

Inkább kötelező megjelenés volt ez a Marvel részéről – majd a következő teljes előzetes durrant igazán nagyot. A Josh Brolin által alakított Thanos egyetlen nézésével is már bejelentkezik a legemlékezetesebb Marvel-gonosz státuszára, ahol nincs nagy verseny. Reméljük kellően kegyetlen figura lesz belőle.

A Bosszúállók: Végtelen háború április 26-tól látható az itthoni mozikban.

The Cloverfield Paradox

A Cloverfielddel 2008-ban nem gondoltuk volna, hogy az egyik legérdekesebb és legkülönlegesebb franchise indul el. Két éve a Cloverfield Lane 10. meglepetésszerűen, titokban készült el és alig a bemutatója előtt másfél hónappal kaptuk meg az első trailert belőle. A harmadik felvonás az antológiasorozatból azonban még váratlanabbat húzott elődjénél – az első előzetesével együtt elérhetővé tették a Netflixen a teljes filmet.

Első látásra egy Alien-szerű űrbéli szörnyfilmmel van dolgunk, de nyilván az alábbi videóból sem derült ki sok minden. A szereplőgárda tele van izgalmas színészekkel: Elizabeth Debicki, Daniel Brühl, Chris O’Dowd, Aksel Hennie, David Oyelowo, John Ortiz, Gugu Mbatha-Raw és Ziyi Zhang a gárda tagjai. A film pedig már megtekinthető a Netflix-előfizetőknek.

Felhőkarcoló

Dwayne Johnson újból akciózik, ezúttal egy toronyháznyi embert ment meg – köztük családját. A Drágán add az életed!-re erősen hajazó filmet Brad Peyton rendezi, akivel legutóbb a Törésvonal című katasztrófafilmet készítették közösen. A Felhőkarcoló hasonlóan látványosnak ígérkezik, és külön érdekesség, hogy a Szikla itt egy műlábbal rendelkező karakterként akciózik. Július 12-étől láthatjuk, hogyan megy ez neki.

Jurassic World: Bukott birodalom

A Jurassic World idejében rekordott döntött az első hétvégés bevételek tekintetében. Jelenleg a világ negyedik legtöbbet kereső filmje, úgyhogy a folytatás nem volt kérdés. A Bukott birodalom alcímet kapó második rész azonban mégis túlságosan hasonlít Az elveszett világra. Kicsit ellentmondásos az állatmentő történetszál is a dinók evakuálásával, mely egy olyan terv, mely 100%-ban hátulütővé válik.

Az új előzetes kicsit jobban összevágva mutatja be a filmet, mely veszélyesebbnek és sötétebb tónusúnak tűnik elődjénél. Június 7-étől mi is nézhetjük.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com