Hírek

2019-ben érkezik Tom Hanks újabb háborús filmje – Jön a Greyhound

Ezúttal nemcsak főszereplői, de forgatókönyvírói szerepbe is bújik Tom Hanks legújabb filmjében. A II. világháborús Greyhound pedig már premierdátumot is kapott – írja a Variety.

Még 2016 szeptemberében írtuk meg, hogy Tom Hanks újabb világháborús filmben szerepel, most pedig nemcsak a kamerák elé áll, de az alkotást is ő írja majd egy C.S. Forester regény alapján.

Az eredeti mű The Good Shepherd címen jelent meg 1955-ben, a mostani film pedig Greyhound elnevezéssel fut. Érdekesség, hogy 2006-ban Robert De Niro rendezett egy kémfilmet The Good Shepherd címen.

Az 55-ös alkotás egy Ernest Krause (Tom Hanks) nevű kapitányról szól, aki a II. világháború elején egy nagyobb Szövetséges hajóhadat vezetett keresztül az Atlanti-óceán északi részén megannyi náci U-boot (tengeralattjáró) közelében.

A mostani alkotást Tom Hanks írja majd Forester munkája alapján, a rendezői székben pedig Aaron Schneidert találjuk. Schneider egyébként inkább operatőrként szerzett magának hírnevet: olyan filmekben működött közre, mint A gyűjtő, a Dead Girls vagy a Brookfield, de számos sorozat epizódjait is neki köszönhetjük. Egy Popular részt és egy rövidfilmet (Two Soldiers) leszámítva azonban eddig csak egy nagyjátékfilmet rendezett, ez volt A temetésem szervezem Robert Duvall főszereplésével.

A Greyhound mostanra pontos premierdátumot is kapott, 2019. április 5-én kerül majd az amerikai mozikba a film, de szinte biztos, hogy hozzánk is eljut majd.

Tom Hanks mellett szerepel még a filmben Elisabeth Shue, Stephen Graham, Rob Morgan és Lee Norris is.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya