Hírek

2019-ben érkezik Tom Hanks újabb háborús filmje – Jön a Greyhound

Ezúttal nemcsak főszereplői, de forgatókönyvírói szerepbe is bújik Tom Hanks legújabb filmjében. A II. világháborús Greyhound pedig már premierdátumot is kapott – írja a Variety.

Még 2016 szeptemberében írtuk meg, hogy Tom Hanks újabb világháborús filmben szerepel, most pedig nemcsak a kamerák elé áll, de az alkotást is ő írja majd egy C.S. Forester regény alapján.

Az eredeti mű The Good Shepherd címen jelent meg 1955-ben, a mostani film pedig Greyhound elnevezéssel fut. Érdekesség, hogy 2006-ban Robert De Niro rendezett egy kémfilmet The Good Shepherd címen.

Az 55-ös alkotás egy Ernest Krause (Tom Hanks) nevű kapitányról szól, aki a II. világháború elején egy nagyobb Szövetséges hajóhadat vezetett keresztül az Atlanti-óceán északi részén megannyi náci U-boot (tengeralattjáró) közelében.

A mostani alkotást Tom Hanks írja majd Forester munkája alapján, a rendezői székben pedig Aaron Schneidert találjuk. Schneider egyébként inkább operatőrként szerzett magának hírnevet: olyan filmekben működött közre, mint A gyűjtő, a Dead Girls vagy a Brookfield, de számos sorozat epizódjait is neki köszönhetjük. Egy Popular részt és egy rövidfilmet (Two Soldiers) leszámítva azonban eddig csak egy nagyjátékfilmet rendezett, ez volt A temetésem szervezem Robert Duvall főszereplésével.

A Greyhound mostanra pontos premierdátumot is kapott, 2019. április 5-én kerül majd az amerikai mozikba a film, de szinte biztos, hogy hozzánk is eljut majd.

Tom Hanks mellett szerepel még a filmben Elisabeth Shue, Stephen Graham, Rob Morgan és Lee Norris is.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com