Hírek

2021-ben megint Amy Poehler és Tina Fey vezetik a Golden Globe-gálát

Ricky Gervais idei ámokfutását követően a Golden Globe megint visszatér kedvenc női párosához: Amy Poehler és Tina Fey negyedik alkalommal vezetik majd a gálát – írja a Collider.

Az idei Golden Globe kétségtelenül legemlékezetesebb pillanatait a gálát vezető Ricky Gervais adta, aki nyitóbeszédében – természetesen bevezetve, hogy mindent viccnek kell érteni – végigvette a legforróbb és legkínosabb közéleti témák nagy részét. Kerek perec megmondta, hogy a teremben ülőknek úgy általában fogalmuk sincs a való világról, ezért ha díjat kapnak, ne használják arra, hogy politikai beszédeket és üzeneteket közvetítsenek. Kitért Leonardo DiCaprio ízlésére a fiatal hölgyek terén; megjegyezte, hogy mennyire „egyszínű” a nevezettek köre; Joe Pescit le-bébi-yodázta; odaszúrt a katolikus egyháznak, mondván, hogy A két pápa is egyike az idei pedofilokról szóló filmeknek; valamint Jeffrey Epstein állítólagos öngyilkosságát is kétségbe vonta azzal toldva meg, hogy tudja, mennyien bánják a milliárdos emberkereskedő halálát, hiszen így saját repülővel kellett a gálára jönniük.

Volt itt tehát minden, és élő adás lévén a szervezők sem tehettek sokat Gervais monológja ellen. A színész-író-rendező és komikus egyébként többször is hozzátette, hogy úgyis utoljára vezeti a gálát, ezért gyakorlatilag azt tesz és mond, amit akar. A teremben ülők nagy része persze megbotránkozott és felháborodott, az internet népe azonban nagyrészt üdvözítette a csöppet sem finomkodó nyitányt.

A Netflix mégsem aratott a Golden Globe-gálán

Nem csoda hát, hogy egy ilyen történelmi díjátadás után, amit a Golden Globe-os emberek valószínűleg jó nagy része legszívesebb kitörölne a történelemből a szervezők 2021-re inkább visszatérnek egy megbízhatóbb pároshoz. Amy Poehler és Tina Fey kettőse már több alkalommal is bizonyította, hogy humorosan, ötletesen és korrektül le tudja vezetni az egyik legrangosabb filmes és televíziós gálát.

A döntést persze nemcsak Gervais botrányt keltő beszéde szülte, hanem a jó öreg nézettségi adatok is. Az idei gálát 18,3 millióan nézték, amely csökkenés a tavalyi ceremóniához képest. 2019-ben egyébként Andy Samberg és Sandra Oh vezényelték az eseményt, de ők sem érték el Poehler és Fey 2015-ös nézőszámát, a 19,3 milliós határt. A szervezők tehát mind a könnyedebb hangnem, mind a magasabb adatok reményében fordultak a bevált duóhoz.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com