Hírek

21 rész, amit látnod kell a Trónok harca 8. évada előtt, hogy képben legyél

Bryan Cogman, a Trónok harca jó pár epizódjának forgatókönyvírója és a sorozat executive producere megnevezte, melyik 21 részt kell még gyorsan megnézni, hogy képben legyen az ember a 8. évad előtt.

A Collider szedte listába azt a 21 epizódot, amelyet Bryan Cogman szerint mindenképpen meg kell, illetve újra kell néznie annak, aki teljesen felkészülve akar nekivágni a közelgő befejező évadnak.

Nézd meg a 8. évad előzetesét itt!

Cogman a Trónok harca legeleje óta a produkcióval van, úgyhogy ha ő ajánl valamit, azt érdemes lehet megfogadni. Még akkor is, ha a lista részben a szerinte legjobban sikerült epizódokat tartalmazza. Azért is sokatmondó a listája, amelyre 4 epizódot is feltett az első évadból, mert egyezik az Aryát alakító Maisie Williams nyilatkozatával is. A színésznő szerint a legokosabb az első évadot visszanézni. Állítólag annak az eseményeihez kapcsolódik majd leginkább az új évad. Itt nyilván persze arra kell gondolni, hogy az anno elhangzott vagy látott dolgok nyernek majd végre teljesen értelmet a záró epizódokban.

Íme tehát az a 21 rész, amelyet nem árt újranézni, ha nincs időd az előző teljes 7 évadot behozni. Amire egyébként az HBO kódolatlan hete révén még lehetőség is van!

1. évad – 1., 2., 9., 10. epizód
2. évad – 3., 6., 9. epizód
3. évad – 3., 4., 5., 9. epizód
4. évad – 6., 8., 10. epizód
5. évad – 8. epizód
6. évad – 5., 9., 10. epizód
7. évad – 3., 4., 7. epizód

A sorozat befejezése április 14-én érkezik, addig pedig nézegess képeket, új promókat a 8. évadhoz vagy szélesítsd kicsit a tudásodat egy kísérő animációval.

És hogy sikerült-e végül megmentenie a készítőknek a Trónok harcát? Minden kiderül kevesebb mint egy hét múlva! Aki pedig már azon szomorkodik, hogy vége a sorozatnak, az ne aggódjon, hiszen már készül is az előzménysorozat.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya