Hírek

23 évvel később 3. évadot kap Lars von Trier sorozata, A Birodalom

Dánia leghíresebb és legmegosztóbb filmrendezője, Lars von Trier (Dogville, Táncos a sötétben, Melankólia, A ház, amit Jack épített, A nimfomániás) több mint húsz évvel később visszatér a ’90-es évek kultsorozatához, hogy az eredetileg három évadosra tervezett sorozathoz elkészítse a méltó befejezést.  

A Birodalom egy dán kórház idegsebészeti osztályán játszódott, ami helyszínéül szolgált démoni és paranormális eseménynek. Az első évad négy részét 1994-ben, a második évadban ugyanennyit pedig ’97-ben forgattak. Aztán hamarosan következett volna az utolsó öt epizód, hogy ezzel teljes legyen a 13 részesre tervezett széria, de a sorozat két szereplője, Ernst-Hugo Järegård és Kirsten Rolffes elhunyt.

Lars von Trier 23 évvel később döntött tehát úgy, hogy visszatér A Birodalomhoz, és felveszi a fonalat a második évad végénél; így a folytatás is az idegsebészeten fog játszódni. Az évad címe The Kingdom Exodus lesz, mind az öt részt von Trier rendezi, és a forgatókönyvet is ő írja, utóbbit Niels Vørsellel együtt – tudtuk meg a Variety-től.

A közelgő évad cselekményét eddig homály fedi, de egy-egy infómorzsát azért elhintettek a stáb tagjai: a producer, Louise Vesth elárulta, „rendkívül büszke arra, hogy bejelentheti A Birodalom fináléját”, amiben „a kórházak, a horror és a humor hátborzongató egyvelegét látjuk majd, mindez pedig Lars von Trierrel az élen csakis egy zseniális alkotást eredményezhet.”

Az első két évadot is felújítják, mire a harmadik a nézők elé kerül a Viaplay nevű skandináv streamingszolgáltatón. A forgatási munkálatok jövőre kezdődnek, a bemutatót pedig 2022-re tervezik.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com