Hírek

25 éves a The Blair Witch Project – az eredeti stáb konzultációt kér a Lionsgate-től

Ideglelés – The Blair Witch Project
Ideglelés (The Blair Witch Project)

Rezonálva a SAG AFTRA színésztrájkkal, a The Blair Witch Project eredeti alkotógárdája – két kiábrándító folytatás után – nyilvános kéréssel fordultak a Lionsgate felé egy esetleges reboot esetére.

Az azóta kult státusba elmelkedett, 1999-ben bemutatott kézi kamerás horror egy egész komoly found footage hullámot indított el a 2000-res évek elején, mely gyors felfutása után az évtized végére kifulladt, maga után hagyva emlékezetes (Rec, Paranormal Activity franchise, Cloverfield) és kevésbé emlékezetes alkotásokat. A sors iróniája, hogy a magyarul Ideglelésre keresztelt film ugyan megért két folytatást, igazán megújulni nem tudott.

Heather Donahue, Joshua Leonard és Michael Williams, vagyis az eredeti csapat, akiknek a neve összeforrt az első filmmel, és nem vettek részt a folytatások elkészítésében, többek között most nyilvánosan arra kéri a Lionsgate stúdiót, hogy ülljenek le velük a story lehetőségeiről gondolkodni, és együtt dolgozzák ki az új ötleteket, legyen az folytatás, sorozat, videó játék vagy szabaduló szobás játék. Fontosnak tartják, hogy bár a Lionsgate tulajdonában vannak a film jogai, valódi konzultáció legyen a stúdió és az eredeti alkotók között.

Motivációik mögött nyilván szerepel a szellemi tulajdonuk megóvása, illetve az eredeti film státusának fenntartása, és bevételeik növelése. A rajongók számára pedig – ha meghallgatásra találnak – biztosíték lehet arra, hogy egy esetleges franchise újraélesztés esetén az eredeti gárda gondolatisága is jelen lesz. Kérdés, hogyan lehet ebben a projectben tovább lépni..?

Kéri-Keller Szilvia

Kéri-Keller Szilvia magyar-angol szakos bölcsészként végzett az SZTE-n, később pedig vizuális kultúratudományból szerzett diplomát. Cikkei korábban az Apertúrában és Apertúra Magazinban jelentek meg, filmek terén mindenevő, 2023-tól a Filmtekercs tagja.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com