Hírek

25 évvel fiatalítja meg a Marvel Samuel L. Jacksont

A jövőre érkező Captain Marvelben a Nick Furyt alakító Samuel L. Jackson fiatalosabbra veszi a figurát.

Tudható volt, hogy a Marvel univerzum első női főszereplővel rendelkező szuperhősmozija a ’90-es években játszódik. A kérdés az volt, hogy miképp fogják megoldani a figurák külsejét. Elég lesz-e a smink vagy CGI-hoz folyamodnak? Végül az utóbbi lett, ugyanis a Marvel bejelentette, hogy számítógépes effektek segítségével fogják ifjabbá varázsolni a prominens szerepet betöltő Samuel L. Jacksont.

Brie Larson

A Jackson által játszott Nick Fury, a S.H.I.E.L.D. igazgatója alkotta korábban a gerincét a Marvel univerzumnak. Több filmben is tiszteletét tette, és már egészen megismertük – így azonban biztos nem láthattuk még. Az idén hetvenedik életévét betöltő színész körül-belül 45 évessé lesz varázsolva. Nagyjából úgy fog kinézni, mint karrierje elején, a Ponyvaregény vagy a Die Hard: Az élet mindig drága filmekben. A Marvel korábban A Hangyában és A galaxis őrzői vol. 2.-ben próbálkozott a fiatalító technikával. Azonban Michael Douglast és Kurt Russellt csupán egy-egy jelenet erejéig változtatták át,

egy egész filmnél nem tudni, működhet-e.

Jövő márciusban láthatjuk a Captain Marvelt, melynek főszereplője Brie Larson lesz és Jackson mellett Clark Gregg, Lee Pace és Djimon Hounsou lesz még az ismerős figura. Új arcként Jude Law, Annette Bening és Ben Mendelsohn jelennek meg. A filmet a Fél Nelson készítői, Anna Boden és Ryan Fleck rendezik.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.