Hírek

Teltházas vetítések kísérik a Kéktúráról készült független filmet

Eredetileg mindössze egyetlen napig, május 23-án vetítette volna a Cinema City mozihálózat a 2550 – Körbesétálni egy országot című magyar független dokumentumfilmet, azonban a nagy érdeklődés következtében újabb előadásokat nyitottak meg további mozikban, valamint május 24-re is.

Európa leghosszabb egybefüggő túraútvonalát járta be egyedül egy fiatal lány, Till Anilla, aki két és hónapot áldozott az életéből a 2550 kilométeres táv megtételének. A fizikai, lelki és mentális próbatételről dokumentumfilm készült, amelyet egy nem több, mint három főből álló stáb pakolt össze, és amelyet a Cinema City mozihálózat felkarolt és filmszínházakba juttatott.

„Ez a túrázó közösség kulturális térnyerése és sikerélménye,

hiszen először hódítja meg a filmszínházakat a téma, a mozi pedig nemcsak a minőségi filmfogyasztásról, hanem a közösségi élményről is szól, ezért a film nem titkolt célja, hogy minél több túra- és Kéktúra-rajongó élhesse át együtt, közösen ezt az élményt” – állítják az alkotók a film sajtóközleményében.

A május 8-i zártkörű díszbemutatón elhangzott, hogy az eredendően május 23-ra tervezett vetítések mindegyike teltházas lett, így a Cinema City hálózat további mozikban (többek közt Szolnokon és Zalaegerszegen) nyitott újabb előadásokat. Akik még kíváncsiak a magyarországi független filmek újabb darabjára, mely kiemelten foglalkozik a természetjárással, május 24-én is elcsíphetnek pár helyen előadásokat.

Az alkotók ígérete szerint a 2550 – Körbesétálni egy országot hamarosan nemzetközi fesztiválkörútra indul, hogy a világ minden tájára eljusson a Kéktúra üzenete.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com